11 motive pentru care trebuie sa introduci in alimentatia ta semintele de in

11 motive pentru care trebuie sa introduci in alimentatia ta semintele de in

Se spune ca semintele de in sunt printre cele mai eficiente alimente din lume. Planta de in este una dintre cele mai vechi culturi din lume, iar semintele acesteia s-au dovedit a fi extrem de benefice pentru organismul uman.


planta de in

De ce sunt atat de benefice aceste seminte?

Sunt cunoscute, in primul rand, pentru aportul lor esential de grasimi de cea mai buna calitate. De asemenea, ele contin fibre importante, antioxidanti, iar cel mai interesant lucru este ca oamenii de stiinta descopera mereu beneficii noi, chiar si dupa atat de mult timp.

Este clar, semintele de in trebuie consumate de catre fiecare dintre noi. Dar care sunt, mai exact, motivele pentru care noi ar trebui sa le consumam? Mai jos, ti-am pregatit 11 motive intemeiate pentru care ar trebui sa introduci semintele de in in alimentatia ta, iar aici gasesti mai multe detalii despre contraindicatii, dar si despre tratament si proprietati.

1. Bogate in Omega 3

Intr-adevar, semintele de in sunt recunoscute deoarece sunt foarte bogate in acizi grasi Omega 3. Acesti acizi te ajuta sa reduci nivelul colesterolului total si al colesterolului rau (LDL). Impresionant, nu?


2. Te ajuta sa combati cancerul

Semintele de in au o multime de proprietati benefice. Pe langa proteine si acizi grasi esentiali, semintele de in contin o substanta care te poate ajuta sa combati chiar si cancerul. Aceasta substanta se numeste lignina si are o capacitate antioxidanta foarte importanta: lignina este capabila sa neutralizeze o mare parte dintre radicalii liberi din organism.

planta de in

3. Benefice pentru diabetici

Semintele de in te ajuta sa echilibrezi nivelul de zahar din sange. Tot ce trebuie sa faci este sa consumi zilnic aceste seminte.

4. Te ajuta sa slabesti

Consuma zilnic cate o lingurita de seminte de in, puse in cereale sau chiar intr-un iaurt si vei vedea ca senzatia de satietate va exista pentru o perioada mai mare de timp. Semintele de in te ajuta sa slabesti si daca le consumi cu 30 de minute inainte de masa.


Indiferent de ce urmeaza sa mananci, fie ca este vorba de masa de sarbatori, unde vei manca sarmale delicioase preparate in casa cu astfel de instrumente sau de o masa mai sanatoasa, semintele de in te vor ajuta sa mananci mai putin.

5. Vei avea o digestie mai buna

Fie ca ai probleme cu digestia sau ca iti doresti sa iti imbunatatesti digestia, semintele de in te ajuta. Fibrele din compozitia lor amelioreaza constipatia si regleaza tranzitul. Incearca-le si tu!

6. Sunt delicioase!

Daca le lasi sa se inmoaie in iaurt sau in laptele cu cereale, vei vedea ca o sa iti placa aceste seminte si nu vei mai putea sa renunti la ele.


7. Intaresc sistemul imunitar

De cate ori nu ai cautat o multime de solutii pentru a iti intari sistemul imunitar? Ei bine, afla ca aceste seminte de in te ajuta sa iti intaresti imunitatea, poti reduce inflamatia si te ajuta sa fii mai puternic in anotimpul rece.

8. Previn lupusul

Cercetatorii au descoperit faptul ca semintele de in pot sa estompeze simptomele tulburarilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoida, psoriazis sau lupus.

9. Subtiaza sangele

Semintele de in te ajuta sa subtiezi sangele, reducand astfel pericolul de a te imbolnavi de ateroscleroza.

10. Semintele te ajuta sa previi un atac de cord

Ajutandu-te sa reduci tensiunea arteriala prin intermediul subtierii sangelui, semintele de in previn aparitia accidentului vascular cerebral, dar si atacul de cord.

11. Semintele de in sunt o arma antitumorala

Datorita faptului ca ele contin lignina, au calitatea de arme antitumorale. Cu alte cuvintele, te ajuta sa opresti formarea de noi vase de sange la nivelul tumorilor canceroase existente.

Cum trebuie sa le depozitam?

Semintele de in trebuie tinute in locuri racoroase si intunecate pentru ca ele sa nu formeze substante ce pot dauna sanatatii noastre.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI