3 Retete cu miere delicioase pe care le poti prepara pentru cei dragi

3 Retete cu miere delicioase pe care le poti prepara pentru cei dragi

Iti prezentam 3 retete delicioase, dulci, pe care le poti prepara acasa. Toate se fac folosind mierea, un ingredient delicios si sanatos pe care suntem convinsi ca si tu le ai in casa ta.


Foi cu miere, un deliciu culinar

De ce ai nevoie?

Ingredientele necesare pentru foi:

  • 750g faina;
  • 2 oua;
  • 3 linguri de miere;
  • 220g zahar;
  • 8 linguri de lapte;
  • 100g unt;
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu stins;

Pentru crema ai nevoie de:


  • 200g unt;
  • 150g zahar;
  • 30ml apa;
  • o lingurita suc de lamaie;
  • 5 galbenusuri;

Pentru umplutura ai nevoie de: 

  • 100g prune uscate;
  • 200ml ceai de fructe;

1. Se face un ceai din fructe si se pun in el prunele uscate, taiate marunt. Se lasa asa deoparte pana la folosire. Apoi se scurg bine.

2. Pentru foi, se pun la bain-marie ouale, mierea, laptele, bicarbonatul, zaharul si untul. Cand s-a topit zaharul, se trage vasul de pe foc si se pune faina. Se amesteca intai cu lingura, apoi cu mana. Se imparte aluatul in sase bile din care se intind sase sase foi foarte subtiri, care se gauresc cu dintii unei furculite. Se coc cate 6 minute pe dosul tavii tapetate cu hartie si se lasa la racit.


3. Pentru crema, se face un sirop din apa, suc de lamaie si zahar. Se mixeaza galbenusurile si se toarna siropul racit mixand. Cand a devenit o compozitie omogena, se pune untul moale, taiat cubulete. Se mixeaza in continuare, pana se obtine o crema spumoasa.

4. Pe o tava se aseaza alternativ foi, crema si prune uscate pana la epuizarea ingredientelor. Se lasa prajitura sa stea macar 12 ore, apoi se taie.

prajituri cu miere

Prajitura cu miere si nuci

Ingrediente:


  • 150g nuci;
  • 300g faina;
  • 150g miere;
  • 200g unt plus pentru uns;
  • 3 oua;
  • un plic praf de copt;
  • 500 g miez de nuca.

1. Se topeste untul si apoi se toarna peste miere.

2. Se adauga ouale si se amesteca foarte bine.

3. Se pune faina amestecata cu praful de copt, se amesteca, apoi se adauga nucile maruntite, dupa gust.

4. Se toarna aluatul in forma de copt unsa cu unt si se lasa 40 minute la cuptor. Se serveste cu jumatati de nuca deasupra.

prajituri cu miere

Tort cu foi

Ingrediente pentru foi: 500g faina,

  • 115g miere de salcam;
  • 2 oua;
  • 200g zahar brun;
  • 80g unt;
  • un plic de praf de sare;
  • un plic de praf de copt.

Pentru crema: 

  • 300g zahar brun;
  • 75g unt;
  • 240 ml frisca lichida;

Pentru decor puteti folosi ce doriti: de la bomboane de ciocolata pana la fructe delicioase.

1. Pentru foi, se pun la bain-marie zaharul, mierea, untul, si ouale si se amesteca pana cand se topeste zaharul. Se da deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea si apoi cernuta. Se amesteca pana se obtine un aluat.

2. Se imparte aluatul in 8 bile si se intind foi care se coc cate 10 minute in tava unsa cu ulei si presarata cu faina. Se lasa sa se raceasca. Se inlatura marginile neregulate care se maruntesc si se pastreaza.

3. Pentru crema, se pune zaharul la topit si, cand incepe sa devina inchis la culoare, se stinge focul si se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca si se adauga frisca lichida. Se omogenizeaza si se da la rece timp de 3-4 ore, apoi se scoate si se bate cu mixerul pana se ingroasa.

4. Se aseaza alternativ foi si crema, avand grija ca ultimul strat sa fie de crema si sa mai rama putina si pentru laterale. Se presara foile maruntite si se lasa frigider 24 de ore pana la taiere. Se serveste cu decor de fructe si bomboane de ciocolata.

prajituri cu miere

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI