Plante agatatoare – 12 idei pentru amenajarea gradinii cu ele

Plante agatatoare – 12 idei pentru amenajarea gradinii cu ele

Vreme superba afara, dar frumoasa si interesanta si tema noastra de astazi. Despre ce este vorba? Despre amenajarea gradinii cu plante agatatoare, subiect pe care va propunem sa-l urmariti in cele ce urmeaza.


Sunt o multime de plante agatatoare, care odata cu inceputul primaverii prind viata in gradina voastra, una dintre specii fiind iedera, planta care lasata necontrolata se va extinde peste tot.

Dar nu despre caracteristicile acestei plante vrem sa vorbim in randurile urmatoare, ci despre idei de a infrumuseta unele portiuni care vi se par cam inestetice din punct de vedere al design-ului exterior.

De ce am ales astfel de plante ca idei de amenajari? Deoarece au volum si pot fi directionate in perioada lor de crestere de-a lungul gardului pe niste suporturi confectionate din sarma sau chiar pe o ata mai groasa. Nimic spectaculos pana acum. Toata lumea stie sa bata un cui in perete sau in gard si gata suportul pentru agatat planta. Diferenta consta in faptul ca puteti realiza modelele dupa cum va place.


Unele din aceste plante agatatoare va vor rasplati cu flori mici si albe si vor conferi gradinii voastre un aspect deosebit. Si ca orice plante de exterior nu au nevoie de o ingrijire speciala, ci doar udate mai des in perioadele de seceta iar ele isi vor indeplini misiunea, adica sa se ridice pe suporturile pe care le-ati pregatit din timp.

Pe langa aceste plante agatatoare mai puteti sadi pe marginea gardului arbusti pitici sau flori cu frunza lata, pentru un peisaj diversificat bineinteles.

Daca plantele agatatoare se numara printre favoritele voastre, iata cum va puteti infrumuseta gradina cu ele si pentru ca avem imagini din care va puteti inspira, va invitam sa le urmariti si sa le comentati pe pagina noastra de facebook.


plante agatatoare

plante agatatoare

plante agatatoare

sursa foto

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI