Cum atragem albinele pentru polenizare in gradina noastra – idei practice

Cum atragem albinele pentru polenizare in gradina noastra – idei practice

Toata lumea cunoaste faptul ca polenizarea este acel poces vital pentru plante, automat si pentru gradina noastra de legume si zarzavaturi, iar cea mai cunoscuta metoda este polenizarea prin intermediul insectelor, dintre toate albina fiind cel mai cunoscut si cel mai bun polenizator. Dupa ce a consumat cat ma mult polen aceasta il transporta in stup, iar mai tarziu viziteaza o alta planta avand pe spatele ei graunte de polen de la o floare anterioara. De aceea ne-am gandit la cateva idei practice de a atrage cat mai multe albine in gradina noastra. Cum? Va spunem in cele ce urmeaza.


Dar mai inainte de asta vrem sa va dezvaluim cateva curiozitati din lumea plantelor si a insectelor. De exemplu, daca anumite specii de plante au florile mici si vor sa starneasca interesul, atunci acestea formeaza buchetele pentru a fi cat mai atractive si pentru a fi vizitate de cat mai multe insecte.

Sunt specii de flori, precum margaretele sau piciorul cocosului, care utilizeaza aproape orice insecta care trece prin apropierea lor.

Dar sa revenim la ideile noastre de astazi, si anume la faptul ca putem atrage insectele, si in mod special albinele, in gradina noastra, pur si simplu creand pentru ele ascunzisuri (asa le-am denumit noi) si care arata ca niste colivii. Spre deosebire de coliviile clasice cu care suntem obisnuiti, acestea au in interiorul lor betisoare gaurite in asa fel incat micile insecte sa se strecoare cu usurinta.


Va marturisim ca nu am avut curiozitatea sa incercam aceste idei practice, dar pentru ca avem un solar in care urmeaza sa plantam legume si zarzavaturi, iar prezenta albinelor pentru polenizare este vitala pentru ele, cu siguranta o vom pune in aplicare in aceasta primavara. Prin urmare va invitam sa va inspirati din aceste idei practice pentru gradina!

idei practice

idei practice

idei practice

idei practice

sursa foto

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI