Urzicuta decorativa – o planta ideala pentru amenajarea gradinii

Urzicuta decorativa – o planta ideala pentru amenajarea gradinii

Exista plante care nu fac flori, insa ne uimesc prin coloritul spectaculos al frunzelor, iar una dintre ele este si urzicuta decorativa.


Coleus sau urzicuta decorativa, asa cum mai este cunoscuta, este o planta care nu emite pretentii si nu necesita ingrijiri speciale. Are nevoie doar de un sol bun si se preteaza foarte bine pentru a fi plantata in ghivece suspendate sau jardiniere, cu conditia ca acestea sa fie suficient de mari deoarece are tendinta de a creste in inaltime, dar si pe marginea aleilor din curte. Este o planta care prefera locurile insorite dar si cele cu semiumbra.

Lipsa luminii determina fenomenul natural si obisnuit de cadere a frunzelor, ceea ce nu este ingrijorator, insa lipsa apei conduce la ofilirea ei si intr-un final la pierdere plantei. De aceea trebuie sa aiba in permanenta solul umed, iar regulat acesta sa fie imbogatit cu un fertilizator de uz general.

Tipurile de flori companioane cu aceasta urzicuta decorativa sunt petuniile si spre deosebire de urzicuta, care creste inalta, petuniile sunt flori curgatoare prin urmare daca sunt plantate impreuna in ghivece suspendate, ne vor oferi un spectacol de culoare si frumusete.


 

Aceasta urzicuta decorativa arata spectaculos si in gradina pe toata perioada verii, cand in jurul ei mai sunt si alte flori care sa o concureze in frumusete.

Datorita culorii deosebite pe care o au frunzele si pentru a avea o gradina minunata ca aspect, este bine sa plantati in preajma ei flori in nuante contrastante, pornind de la cele cu frunze de un verde deschis si pana la cele purpurii, albastre sau indigo.

urzicuta decorativa

urzicuta decorativa

urzicuta decorativa

Datorita faptului ca aceasta planta are tendinta de a creste in inaltime este bine sa o tundem din cand in cand pentru a o oblige sa se ramifice si sa se indeseasca.


urzicuta decorativa

sursa foto

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI