Cele mai bune idei si practici pentru a avea un somn odihnitor

Cele mai bune idei si practici pentru a avea un somn odihnitor

Uneori, se intampla sa fim atat te obositi, incat sa nu ne ia somnul. Problemele cu somnul pot fi foarte deranjante si ele pot fi cauzate de mai multi factori:


  • esti hiperactiv si nu mai poti adormi;
  • te deranjeaza zgomotul sau lumina;
  • nu ai o saltea potrivita;
  • ai foarte multe probleme si esti stresat sau suparat;

Iar factorii nu se opresc aici. Ai si tu probleme cu somnul? Haideti sa vedem impreuna care sunt cele mai bune sfaturi si practici pentru a avea un somn lin, odihnitor.

Importanta unei saltele pentru somnul tau

Se spune ca pe orice saltea poti sa dormi, insa nu pe orice saltea te poti odihni cu adevarat. O saltea cu adevarat potrivita pentru tine te va ajuta sa ai un somn odihnitor si o viata mai linistita. Investeste in sanatatea ta si a familiei tale! Un astfel de topper te va ajuta sa te odihnesti mai bine si sa poti investi putin pentru un confort maxim!

practici pentru a avea un somn odihnitor (3)

Nicaieri nu-i mai bine ca acasa – Importanta locului in care dormim

Cu totii stim cat de important este locul in care dormim. Vi s-a intamplat vreodata sa nu va puteti odihni deoarece sunteti acasa? Suntem convinsi ca vi s-a intamplat si sa doriti sa va odihniti acasa, insa patul pe care il aveti sa nu va dea voie. Daca inca nu esti pregatit sa iti schimbi patul, te invitam sa arunci o privire AICI. Numeroasele modele te vor face sa te razgandesti si sa iti doresti si tu un somn de vis!


practici pentru a avea un somn odihnitor (4)

Renunta la cafeaua de dupa-amiaza!

Daca vrei un somn cu adevarat odihnitor, te sfatuim sa renunti la cafeaua de dupa-amiaza sau la ceaiul negru. De asemenea, nici ceaiul verde baut dupa orele 15:00 nu iti va face bine. Ceaiul verde si negru contin cofeina si nu vor face decat sa te agite! Nici sucurile acidulate nu sunt recomandate pentru a fi baute dupa ora 17:00. Acestea iti vor crea o stare de disconfort pe timpul noptii.

Nici dupa ce ai renuntat la aceste bauturi nu reusesti sa te odihnesti? Seara, inainte de culcare, bea o cana de lapte cald. Vei avea un somn odihnitor care iti va permite sa dormi neintors!

practici pentru a avea un somn odihnitor

Lasa-i pe cei mici sa se odihneasca!

Stim ca in perioada examenelor, ai tendinta de a ii indemna pe cei mici sa se trezeasca dis-de-dimineata pentru a invata. Ei bine, un adult are nevoie de aproximativ 7-9 ore somn, insa adolescentii au nevoie de pana la 10 ore de somn, in fiecare seara.


Somnul de care avem nevoie, in functie de varsta

  • Nou nascutii (0-2 luni) au nevoie de 12-18 ore de somn.
  • Copiii care au intre 3 luni – 1 an au nevoie de 14-15 ore de somn.
  • Copiii care au intre 1 an si 3 ani au nevoie 12-14 ore de somn.
  • Copiii care au intre 3 si 5 ani au nevoie de 11-13 ore de somn.
  • Scolarii care au varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani au nevoie de 10-11 ore de somn.
  • Cei care au intre 12 si 18 ani au nevoie de 9-10 ore de somn.
  • Adultii au nevoie de 7-9 ore de somn. 

 

Incearca sa adormi la aceeasi ora

Stim ca este un lucru destul de greu de facut, cel putin in primele zile. Insa odata ce organismul tau se va obisnui ca la ora 22:00, de exemplu, sa fie in pat pregatit pentru somn, nu vei mai avea probleme in a adormi.

Nu mai amana trezirea de dimineata

Evita sa mai apesi butonul care te mai lasa 5 minute sa dormi. Acele cateva minute nu conteaza foarte mult, iar acest obicei este nesanatos si nu te ajuta sa fii odihnit. Cu alte cuvinte, toata ziua vei fi morocanos.

Citeste!

Inainte de culcare, evita sa te uiti la televizor. Citeste o carte, vei vedea ca dupa cateva pagini de citit, in serile in care esti obosit vei reusi sa adormi imediat. Mai mult decat atat, somnul este odihnitor si placut!


Bucura-te de o baie fierbinte

Inainte de somn, bucura-te de o baie relaxanta si fierbinte, cu spuma si cu sare de mare care te va ajuta sa te relaxezi. Suna bine, iar acest lucru te va impinge imediat la un somn linistit. A doua zi, starea pe care o vei avea va fi mult mai buna!

practici pentru a avea un somn odihnitor

sursa foto

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI