Ce nu stiai despre semintele de la pepene. E bine sa le mananci sau nu?

Ce nu stiai despre semintele de la pepene. E bine sa le mananci sau nu?

Semintele de la pepenele verde sunt o adevarata minune pentru sanatate. Afla si tu cand si cum este bine sa le mananci, chiar din acest articol.


Vara este sezonul pepenelui verde, iar noi mancam acest delicios fruct ori de cate ori avem ocazia. Lucru care este foarte bun, deoarece pepenele este sanatos si are o multime de beneficii surprinzatoare. In plus, este atat de racoritor si este perfect pentru a face smoothie-uri si o multime de alte deserturi sanatoase pentru noi si pentru familia noastra. Dar haideti sa vedem si cat de bune sunt semintele de la pepenele verde

Despre pepenele verde si afectiunile tratate

Uz intern: litiaza renala, litiaza biliara, hepatita cronica;

Uz extern: arsuri


Cum se foloseste? 

Pentru uzul extern: Cataplasme cu miez de pepene verde, care se fierbe pana se transforma in pasta.

Pentru uzul intern: Pulberea de seminte uscate si macinate este foarte buna. Timp de 10 zile, in fiecare dimineata, pe nemancate, se ia o lingurita de pulbere, impreuna cu o lingura de ulei de masline, apoi se sta culcat pe partea dreapta timp de 10 minute. Tratamentul dureaza 3 luni, cate 10 zile pe luna, la intervale regulate.


Semintele de la pepenele verde

Conform ele.ro, semintele „contin numeroase fibre, minerale, proteine si grasimi sanatoase. O suta de grame de seminte de pepene verde contine 515 mg de magneziu, aproximativ 10 grame de zinc, 28 de grame de proteine si aproape 50 de grame de grasimi.”

Mai mult decat atat, semintele de la pepenele verde iti protejeaza organismul de infectii si te ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar. Acum ca stii toate aceste lucruri, suntem convinsi ca nu vei mai evita sa mananci semintele de la pepenele verde, nu-i asa?

semintele de la pepene

Top 5 motive intemeiate pentru a manca semintele de la pepenele verde

1. Au o multime de fibre, iar acest lucru va ajuta digestia oricarui organism.


2. Te lupti cu icterul? Consuma semintele de la pepenele verde.

3. Sunt foarte bune pentru sanatatea rinichilor vostri, spun specialistii. Cercetatorii americani au descoperit faptul ca semintele de la pepenele verde si ceaiul facut din acestea te ajuta sa elimini nisipul si pietrele de la rinichi.

4. Iti intaresc inima.

5. Ajuta la imbunatatirea memoriei, dar si la o mai buna concentrare. Daca aveti examene pe timp de vara, o astfel de gustare este perfecta!

De ce sa consumam semintele de la pepene?

Pe langa toate motivele pe care vi le-am prezentat mai sus, trebuie sa mai mentionam si faptul ca semintele de la pepenele verde au o multime de grasimi sanatoase. In 150 de grame de seminte uscate gasim 51 de grame de grasimi monosaturate, grasimi polinesaturate, si omega 3 si omaga 6. Surprinzator, nu-i asa?

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI