Amenajari bucatarii mici: Trucuri pentru a pune in valoare spatiul disponibil

Amenajari bucatarii mici: Trucuri pentru a pune in valoare spatiul disponibil

Am vazut in ultima vreme o multime de bucatarii mici, iar cele mai bune dintre ele au planuri inteligente pentru a eficientiza la maxim spatiul disponibil, dar si cu solutii inteligente de depozitare. Daca aveti o bucatarie mica si planuiti o renovare majora sau pur si simplu doriti o reinnoire a spatiului existent in bucatarie, aveti aici zece idei pentru amenajari interioare pentru a obtine o bucatarie frumoasa si functionala.


Depozitare pe tot peretele: ca bucataria ta sa fie complet functionala atunci ai nevoie de o multime de cratiti, oale si tigai, sa nu mai vorbim de ustensile de gatit si condimente. Pentru a le putea avea pe toate asezate chiar la indemana, iti recomandam sa folosesti suporti si rafturi pentru pereti. Bucataria ta va arata fabulos, in stilul italienesc vechi.

amenajare-bucatarii-mici-1

Espressorul de cafea: nu renunta niciodata la o cafea buna dimineata, chiar daca ti se pare ca nu ai suficient spatiu pe blat. Poti compensa acest lucru cu ajutorul rafturilor suspendate.

Un espressor automat pentru cafea nu ar trebui sa lipseasca din nici o bucatarie, iar daca inca nu ai un astfel de aparat, poti alege unul de AICI.


amenajare-bucatarii-mici-2

Mese rotunde: pentru bucatariile mici foloseste intotdeauna o masa rotunda, niciodata una patrata. Te va ajuta sa te misti mai usor prin bucatarie, fara sa te lovesti de colturile mesei.

amenajare-bucatarii-mici-3

Adauga luminozitate: pentru a crea impresia de mai mult spatiu, foloseste culori deschise pentru culoarea peretilor si ferestre mari, care sa ofere lumina naturala.

amenajare-bucatarii-mici-4

Blat multifunctional: un blat pe toata lungimea peretului, care sa fie folosit si ca spatiu de depozitare, blat de lucru dar si ca loc de luat masa, este extrem de util intr-un spatiu mic. Si arata si foarte chic!


amenajare-bucatarii-mici-5

Rafturi inalte: pentru a depozita tot ce ai nevoie, dar in acelasi timp sa nu lasi impresia de aglomerare, opteaza pentru niste dulapuri suspendate, pe perete, intr-o culoare deschisa.

amenajare-bucatarii-mici-6

Insula de bucatarie cu spatiu pentru depozitare: foloseste o insula de bucatarie care sa aiba si zona de depozitare sub blatul acesteia. Te va ajuta mult atunci cand gatesti.

amenajare-bucatarii-mici-7

amenajare-bucatarii-mici-8

Foloseste carlige de agatat: carligele de agatat nu pot fi niciodata prea multe, asa ca foloseste-le cu incredere pentru a agata prosoapele, manusa de bucatarie si chiar polonice sau tigai. Avantajul lor este ca se pot muta unde si cand ai nevoie. Ai nevoie de o bara sau mai multe, prinse in perete in locuri cheie, cum ar fi deasupra aragazului, sub fereastra sau pe toata lungimea blatului.


amenajare-bucatarii-mici-9

amenajare-bucatarii-mici-10

photo source: www.apartmenttherapy.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI