Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti zugravesti casa pe exterior

Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti zugravesti casa pe exterior

Vopsitul casei pe exterior este o actiune care trebuie facuta la un interval de cativa ani, nu doar din ratiuni estetice, dar si pentru ca iti protejeaza casa si ii prelungeste viata. Ca orice alta activitate importanta, si vopsitul casei necesita pregatiri in avans. Mai ales daca vrei sa o zugravesti singur, atunci cu siguranta trebuie sa acorzi mai multa atentie fazei pregatitoare.


Iata ce trebuie sa faci:

1.Curata bine peretii exteriori

De-a lungul timpului, casa infrunta toate intemperiile vremii: soare torid, ploi torentiale, ingheturi sau chiar.vanturi puternice. Asta face ca praful sa se impregneze in vopsea, de aceea este bine sa cureti peretii cu o perie uscata, iar ulterior sa ii speli cu un jet de apa. Daca vei dori sa folosesti un furtun, ai grija la presiunea apei. Daca este prea puternica, exista posibilitatea sa deteriorezi peretii.


2.Repara eventualele crapaturi

Daca ai portiuni in pereti care au crapaturi, iti recomandam sa le repari inainte de a te apuca de vopsit. Sugestia noastra este sa termoizolezi casa pe exterior cu polistiren expandat, nu doar ca iti va asigura confortul termic in orice anotimp, dar placile de polistiren iti vor proteja si peretii in timp.

3.Alege perioada cea mai potrivita din an pentru a zugravi pe exterior


Atunci cand planuiesti sa zugravesti casa pe exterior, trebuie sa tii cont si de vremea de afara. Perioadele cu umiditate crescuta sau cu canicula nu sunt recomandate. Umiditatea crescuta va impiedica vopseaua sa se prinda, iar o vreme caniculara va usca mult prea repede vopseaua, iar rezultatul nu va fi cel dorit. Temperatura ideala pentru vopsit este de 23 de grade Celsius cu umiditate scazuta in aer, adica primavara sau la inceputul toamnei.

Daca totusi ti-ai programat aceasta actiune in timpul verii, nu zugravi in timpul zilei, cand este foarte cald, ci mai degraba seara, cand temperaturile scad.

4. Nu face rabat la calitatea materialelor 


Calitatea materialelor pe care le vei folosi este foarte importanta pentru un rezultat bun si de durata. Alege vopsele si tencuieli decorative de calitate, care sa reziste in timp. Daca nu stii ce sa alegi, iti recomandam sa intrebi un profesionist, pe care il vei gasi cu siguranta in magazinul de unde vei cumpara vopseaua.

5. Protejeaza zonele pe care nu vrei sa le patezi

Pentru ca si curatenia post-zugravit iti poate lua ceva timp, cel mai bine este sa folosesti folie protectoare pentru suprafata din jurul casei si banda adeziva pentru ramele ferestrelor. Odata ce ai terminat de zugravit, indepartezi banda adeziva, strangi folia si…gata, nu mai trebuie sa faci o munca in plus!

6. Borduri decorative

Daca iti doresti ca bordurile din jurul ferestrelor sa fie vopsite in alta culoare, atunci este bine sa faci acest lucru la sfarsit, cand ai terminat de zugravit toata casa. La fel, foloseste banda adeziva pentru a delimita spatiile care trebuie vopsite, asa nu iti vei mai face griji ca nu va iesi bine.

7. Alegerea culorilor

Alegerea culorii poate fi o treaba complicata, pentru ca paleta de culori disponibila este extrem de generoasa. Daca nu vrei sa risti alegand culori indraznete, atunci este bine sa mergi pe nuante neutre si clasice, cum sunt tonurile de bej sau maro.

Mai jos gasiti o seri de sugestii care noua ne-au placut foarte mult si care speram sa va inspire in alegerea culorii potrivite pentru casa voastra.

case-zugravite-exterior-1

case-zugravite-exterior-2

case-zugravite-exterior-3

case-zugravite-exterior-4

case-zugravite-exterior-5

case-zugravite-exterior-6

case-zugravite-exterior-7

case-zugravite-exterior-8

case-zugravite-exterior-9

sursa foto: www.ellehomeinteriors.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI