Corpuri de iluminat pentru un living cu personalitate

0
94

Corpuri de iluminat pentru un living cu personalitate

Livingul este un spațiu confortabil, destinat relaxării întregii familii.  Atunci când amenajăm, ne concentrăm foarte mult pe alegerea mobilierului sau a culorii pereților, dar uităm adesea importanța iluminatului corespunzător al acestui spațiu multifuncțional. Camera de zi este utilizată pentru vizionarea de filme, pentru lectură, pentru socializare. De aceea, atunci când alegem designul, ar trebui să o vizualizăm ca pe un nucleu al vieții noastre domestice.

Pornind de la idea unui spațiu multifuncțional, un bun sistem de iluminat în living utilizează 3 tipuri diferite de lumină, așezate la diferite niveluri, care lucrează împreună pentru ca ambientul să devină cald, atractiv și funcțional pentru orice situație sau activitate.

Lumina de ambient este necesară în orice încăpere. Aceasta afectează calitatea generală a luminii în cameră și tinde să fie cel mai des folosită. Sursa principală de lumină –  candelabrul, lustra sau suspensia – ar trebui să fie montată în așa fel încât să cuprindă întreaga încăpere și să nu creeze umbre.

Iată câteva corpuri de iluminat modern pentru living, ce pot fi utilizate ca surse principale sau de ambient:

Lumina „de lucru” este exact ceea ce pare: un corp de iluminat care distribuie lumină directă, puternică, focusată și ne permite astfel să desfășurăm anumite activități, cum ar fi cititul sau scrisul.  Pentru acest tip de iluminat, putem lua în considerare lămpile de birou sau lampadarele.

Lumina – accent ne permite să evidențiem în mod elegant anumite „puncte forte” ale ambientului livingului, cum ar fi tablouri, postere, decorațiuni sau pereți texturați. Luminile – accent aduc o plăcută variație, subliniind elementele arhitecturale din încăpere.

Alături de lumina ”de lucru”, lumina – accent servește și ca sursă auxiliară, sporind puterea celei ambientale și acoperind zonele pe care aceasta nu le pune în valoare. Pentru zonele – accent, se pot utiliza aplice de perete, spoturi încastrate sau proiectoare.

Aveți dificultăți în alegerea stilului corpurilor de iluminat pentru sufragerie?

Începeți prin a stabili elementul preferat din încăpere, iar apoi căutați un corp de iluminat care îl completează. De exemplu, dacă mobilierul sau canapeaua sunt moderne, minimaliste, o suspensie sau un candelabru cu linii clare sau design geometric va reprezenta tușa finală perfectă.

De asemenea, puteți lua ca repere finisajele existente în living: dacă mânerele ușii sau ale mobilierului au finisaj bronz patinat, va fi simplu să le asortați corpuri de iluminat complementare, cu design retro sau industrial.

Iar pentru consultanță și asistență specializată, puteți apela oricând la Annora Lighting. Aici veți găsi colecții de corpuri de iluminat interior și exterior pentru locuință, birou sau HORECA, vă puteți inspira din proiectele echipei de specialiști sau din secțiunea Design si Inspirație.

Se incarca...

S-ar putea sa-ti placa si: