Cum alegem cel mai bun generator de curent electric? Sfaturi practice

Cum alegem cel mai bun generator de curent electric? Sfaturi practice

Nu de putine ori v-ati intrebat pe ce criterii ne bazam atunci cand alegem un generator de curent electric?


Atunci cand va propuneti sa achizitionati un astfel de produs, aveti in minte cateva detalii de care trebuie sa tineti cont, dar si bugetul alocat pentru acest produs. Un generator de curent trebuie ales in functie de puterea sa, dar si in functie de alte detalii tehnice mai putin cunoscute de catre unii dintre noi.

In articolul de astazi, ne-am gandit sa va prezentam, pe scurt, care sunt lucrurile de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un generator de curent.

1. Puterea unui generator de curent

Inainte de a alege un produs, trebuie sa ne punem intrebarea: “Ce anume vom alimenta un astfel de generator de curent?”. In primul rand, ne vom gandi la puterea consumatorilor de current electric, dar si la tipul acestora.


Exista doua tipuri de consumatori: consumatori inductivi si consumatori rezistivi.

Consumatorii inductivi: Pe scurt, acestia consuma mai mult curent la pornirea lor decat consuma atunci cand sunt in stadiul de functionare. De exemplu: aerul conditionat, frigiderul, o pompa de apa, masina de spalat rufe, aparatul de sudura, etc.

Pentru acesti consumatori, este necesar sa calculam care este curentul pe care il consuma la pornire, deoarece acesta este de cateva ori mai mare decat curentul pe care il consuma atunci cand sunt in functiune.


Consumatorii rezistivi: Sunt exact opusul: acestia nu consuma mai mult in momentul pornirii, insa consuma mai multa energie in timpul functionarii. De exemplu: un calorifer, televizor, radio, cuptor electric, etc.

De exemplu, daca puterea unui produs este de 500W, puterea unui generator trebuie sa fie de 2 ori si jumatate mai mare decat puterea produsului. Se va face un calcul simplu de 500*2.5=1250W (minim).

2. Sistemul de pornire al generatorului de curent

Exista trei tipuri de sisteme de pornire ale generatoarelor: cu pornire la sfoara (la fel ca la o drujba), cu pornire electrica (aceasta pornire se face cu ajutorul unei chei) si cu pornire automata (porneste singur atunci cand observa ca nu exista tensiune de la retea).


De regula, un generator de curent este folosit pentru a alimenta acele surse care necesita curent in mod obligatoriu.

 

3. Carcasa unui astfel de produs

Daca doriti sa achizitionati un generator de curent cu motor ce foloseste benzina, trebuie sa aveti grija deoarece acesta nu are carcasa de protective la intemperii. Ce inseamna acest lucru? Generatoarele nu pot sta afara in ploaie sau in ninsoare fara sa fie asigurata o astfel de protectie.

 

Atunci ce tip de generator alegem?

Un astfel de produs cu motor pe motorina se imparte in alte doua categorii. Unele dintre generatoare sunt montate pe un cadru de metal si nu au carcasa. Avantajul acestora este ca sunt mai usoare, dar si mai ieftine. Care este dezavantajul? Produc mai mult zgomot si nu se pot proteja de factorii de mediu.

Exista si generatoare care detin o astfel de carcasa si ele produc mult mai putin zgomot. De asemenea, le puteti lasa afara in ninsoare sau pe timp de ploaie.

 

Sfat important! Nu incercati sa construiti singuri o astfel de carcasa de protectie deoarece riscurile sunt foarte mari.

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI