Cum avem grija de gradina toamna – Sfaturi pe care trebuie sa le aplici!

Cum avem grija de gradina toamna – Sfaturi pe care trebuie sa le aplici!

In fiecare anotimp, trebuie sa avem grija de gradina noastra intr-un mod diferit. Florile si pomii trec prin schimbari de temperatura, iar aceste plante trebuie sa fie pregatite atat pentru frig, cat si pentru caldura.


Cum putem proteja pomii toamna, dar si multe alte trucuri si sfaturi folositoare pentru a invata sa avem grija de gradina noastra, gasiti chiar aici.

1. Protejarea pomilor toamna pentru a preveni atacul iepurilor

Iarna cand solul este acoperit cu zapada, lipsa hranei ii face pe iepuri sa se aventureze in gradinile noastre. Acolo, ei pot sa roada scoarta pomilor tineri, facandu-i sa se usuce.

Care este solutia?


O solutie foarte simpla si care nu costa nimic, consta in invelirea trunchiului cu un sac de plasa (de rafie). Rafia va tine departe boticurile neastamparate ale iepurilor.

Aceeasi problema poate fi rezolvata cu o folie de polietilena, dar aceasta trebuie indepartata primavara. Plasa de rafie are un avantaj: nu trebuie sa fie indepartata de pe trunchi primavara, ea poate sa ramana acolo mai multi ani. Aveti grija, insa! Daca legati sacul de rafie cu sfoara, sfoara nu trebuie sa fie prea stransa pe trunchi.

Atentie! Nu legati pomii cu sarma deoarece daca uitati sa dezlegati sarma, pomul va ingloba sarma si se va produce o strangulare care va distruge pomul, in timp.


toamna in livada

2. Cum pregatim gradina pentru anul ce urmeaza?

In primul rand, trebuie sa avem grija sa plantam si flori frumoase pentru ca primavara sa ne bucuram de ele. Puteti planta lalele, narcise, zambile sau irisi.

Apoi, asigura-te ca nu ai plantate in gradina flori care nu rezista la ger. Daca ai, scoate-le bulbii si planteaza florile in ghivece cu pamant tratat, apoi aseaza ghivecele in subsolul casei sau in beci.

Daca este nevoie, te poti folosi si de astfel de aeroterme pentru a incalzi solarul sau alte suprafete.


grija de gradina toamna

3. Toamna se sapa pamantul!

Toamna, trebuie sa avem grija sa sapam pamantul. Adancimea potrivita pentru a sapa este de 15-20 de cm sau chiar 30 de cm daca a fost seceta in vara respectiva. Inainte de a face acest lucru, ai grija sa cureti solul de resturile vegetale, de frunze si de fructele care au cazut. Apoi, foloseste astfel de tocatoare resturi vegetale pentru ele.

grija de gradina toamna

4. Nu uita de ingrijirea gazonului!

In luna octombrie trebuie sa tunzi, sa suprainsamantezi si sa aplici ingrasamant gazonului tau. Noi iti recomandam sa folosesti un fertilizator de toamna. Acesta are un continut mai scazut de azot si un nivel mai mare de potasiu. Astfel, puterea gazonului va creste si va rezista mult mai bine la inghet. Fertilizatorii de gazon normali nu trebuie folositi toamna deoarece acestia contin mai mult azot. Azotul face ca gazonul sa creasca mai repede si devine sensibil la inghet.

grija de gradina toamna

Va dorim spor la treaba!

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI