Cum preparam o glazura de ciocolata delicioasa – Trucuri si sfaturi pentru retete reusite

Cum preparam o glazura de ciocolata delicioasa – Trucuri si sfaturi pentru retete reusite

glazura de ciocolata delicioasa

Cum preparam o glazura de ciocolata delicioasa – Trucuri si sfaturi pentru retete reusite

Cine nu si-ar dori sa prepare o glazura de ciocolata delicioasa, precum sunt acelea pe care le regasim pe torturile din cofetarii? Catifelate, cu un aspect fantastic si cu o textura cremoasa, acele glazuri de ciocolata pot fi preparate si de catre tine, daca urmaresti cu atentie si rabdare cativa pasi simpli.

Suntem convinsi ca si voi ati gasit pe internet o multime de retete pentru glazuri de ciocolata delicioase. Astazi, ne-am gandit sa va prezentam cateva sfaturi utile pentru ca voi sa preparati cea mai buna glazura ciocolata.

Ce ar trebui sa luam in considerare atunci cand preparam o glazura de ciocolata?

Alegeti intotdeauna ciocolata cu vascozitate potrivita. Aceasta vascozitate/fluiditate este data de consistenta ciocolatei lichide. De exemplu, o fluiditate de 50, inseamna o densitate mai mare cu 50 decat densitatea apei. Pentru glazura de ciocolata, este ideala o ciocolata cu vascozitate de 50.

Cum obtinem o glazura neteda?

Este important sa tinem cont de faptul ca glazura de ciocolata pe care o preparam ar putea sa iasa cu acele cocoloase pe care nimeni nu le doreste. Pentru a obtine o glazura neteda, facuta cu pudra de cacao, este esential sa trecem amestecul preparat printr-o sita fina.

Alte trucuri utile si sfaturi de care trebuie sa tinem cont:

  • Inainte de a aplica glazura pe un produs, aceasta trebuie incalzita la o temperatura de aproximativ 35 de grade Celsius. Acest lucru ii va conferi fluiditatea ideala pentru a fi aplicata usor si uniform.
  • Aplicati intotdeauna glazura de ciocolata pe produse de patiserie inghetate la -18 grade Celsius.
  • Toate produsele glazurate pot fi depozitate in congelator la aceeasi temperatura de -18 grade Celsius.
  • Dupa ce le scoateti, puneti-le imediat in frigider la o temperatura de 4 grade Celsius, timp de 2 ore. Astfel, veti evita condensarea.

Formele de ciocolata, perfecte pentru preparate de cofetarie

Formele de ciocolata te vor ajuta sa prepari un desert demn de un eveniment fabulos. Cu siguranta ca aceste deserturi vor fi apreciate de catre toata lumea! Alege calitatea produselor pentru ca desertul sa fie delicios, dar si cu un aspect de invidiat.

Se incarca...

S-ar putea sa-ti placa si:

Leave a Reply

Hey there!

or

Sign in

Forgot password?

Don't have an account? Register

Close
of

Processing files…

x
Susţine-ne cu un like: