Cum protejam vita de vie de daunatori – Ce ataca strugurii si cum oprim acest lucru

Cum protejam vita de vie de daunatori – Ce ataca strugurii si cum oprim acest lucru

Vita de vie este un arbust cultivat in toata tara.


Organul vegetal utilizat: frunzele, fructele, ramurile tinere.

Perioada de recoltare: septembrie, octombrie, noiembrie.

Ce putem trata folosind vita de vie?

Uz intern: Tulburarile de menopauza, diareea, bolile de rinichi, obezitatea, hipermenoreea, litiaza biliara, hemoroizii.


Pentru uzul extern, putem trata dermatita, dar si conjunctivita.

vita de vie

Cum folosim vita de vie pentru a ne trata?

Putem face infuzie, folosind una-doua lingurite de frunze uscate si maruntite la o cana de apa clocotita. Se beau doua-trei cani pe zi. Primavara se recolteaza seva de la coardele tinere de vita de vie si se consuma un pahar de 200ml pe zi.

Pentru a trata conjunctivita, puteti folosi sucul obtinut din stoarcerea strugurilor pentru a pune picaturi pe zona afectata.


Vita de vie, pe langa aspectul estetic foarte frumos pe care il are, dar si pe langa nenumaratele beneficii asupra sanatatii, ea poate fi roditoare si ne poate aduce struguri deliciosi. Mai mult decat atat, construita pe o pergola ca cea de mai jos, vita de vie ne aduce umbra in casa.

Cu astfel de instrumente, dar si cu instrumente de gradina precum acestea de aici, putem avea o gradina ingrijita, frumoasa si roditoare.

pergola

Ce anume ataca vita de vie, dar si cum o protejam de daunatori putem citi chiar in articolul de mai jos. Tuturor ne-ar placea sa avem vita de vie sanatoasa cu struguri deliciosi si gustosi, dar si sanatosi, nu-i asa? Pentru ca acest lucru sa fie posibil, trebuie sa avem grija de ea.


Cum putem preveni atacurile daunatorilor?

Cel mai adesea, vita de vie este atacata de catre molia vitei de vie. Adultul acestei specii arata ca un fluture si masoara sub un centimetru. Oule primei generatii de molii sunt depuse aproximativ pe la sfarsitul lunii mai si inceputul lunii iulie. In lunile iulie si august putem vedea molia vitei de vie. Aceasta molie ataca boabele care se coc, dar si florile.

Copilim si legam – Solutia ideala pentru prevenire

In urma copilirii si legarii, soarele va intra mult mai rapid printre struguri si astfel se vor distruge moliile. Aveti grija de vita voastra de vie pentru ca ea sa fie sanatoasa si roditoare!

De asemenea, o alta solutie pentru a combate atacurile moliilor este capcana cu feromoni. De asemenea, va sfatuim sa folositi si insecticide bio. Acestea vor avea grija ca via sa nu fie atacata si nici deranjata de niciun fel de daunator.

Molia vitei de vie se combate, de regula, folosind doua tratamente: unul inainte de inflorire si unul la indesatul ciorchinilor.

Va dorim spor la treaba!

vita de vie

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI