Cum scapam rapid de coropisnite prin metode ieftine si simple

Cum scapam rapid de coropisnite prin metode ieftine si simple

Ce sunt coropisnitele?

Aceste insecte de culoare maronie depun de la 300 pana la 600 de oua, iar adultii apar primavara, chiar in luna mai. Femelele sapa aproximativ 15 cm in adancime si isi fac cuiburi de marimea unui ou, cu peretii netezi. Ele isi depun acolo ponta.


Coropisnitele sunt o specie pe care o intalnim in Europa, Asia Centrala si de Vest, in Africa Centrala dar si in Africa de Nord. Ele produc o multime de pagube si la noi in gradina. Coropisnitele pot produce pagube foarte mari in sere, solarii, dar si in culturile de legume si in camp. Haideti sa vedem cum scapam rapid de ele, cu aceste metode ieftine.

cum scapam de coropisnite

Cu ce se hranesc aceste insecte?

Fie ca ne place sau nu ne place acest lucru, coropisnitele se hranesc cu morcovi, ardei, vinete, rosii sau conopida. Astfel ca gradina ta poate fi afectata rapid de ele si probabil ca a fost afectata si pana acum de aceste insecte.

Cum scapam de coropisnite?

Metoda 1


Aveti nevoie de:

  • bere;
  • o sticla de plastic;

Pentru a scapa de coropisnite trebuie sa taiati sticla in partea de sus, la aproximativ 3mm de partea unde urmeaza ingustarea. Acum, avem nevoie de partea de sus, cea cu dop, careia ii veti da dopul respectiv la o parte, apoi o fixati in pamant cu gatul in jos.

Turnam bere

Apoi, in pamant vom turna putina bere, aproximativ un sfert de sticla mica de bere. Asta este tot! Nu trebuie decat sa facem o astfel de capcana la fiecare 20 de metri patrati. Asigurati-va ca veti schimba berea la aproximativ 4-5 zile. De asemenea, nu uitati sa verificati capcanele in fiecare zi!


Metoda 2

Pentru metoda numarul 2, aveti nevoie doar de un borcan. Pentru suprafete mici, aceasta metoda functioneaza foarte bine! Ce trebuie sa faceti? Sa ingropati respectivul borcan in pamant! Nu este nevoie sa adaugi niciun lichid sau orice altceva in borcan deoarece coropisnitele vor fi atrase de umezeala care se acumuleaza. Pentru eficienta maxima, va fi nevoie sa verifici capcana la cateva ore.

Metoda 3

Aveti nevoie de:


  • aproximativ un kg de malai pe care il amestecati cu apa
  • o lingurita de zahar
  • o lingura de ulei de floarea soarelui
  • o fiola de Reldan (o gasiti la magazinele agricole fitosanitare)

Toate acestea trebuie amestecate si apoi presarate in jurul plantelor. Efectele vor fi imediate si uimitoare!

 

Va dorim spor la treaba!

sursa foto: alfrea.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI