Gradina din ghiveci – 14 Idei de amenajari cu flori acoperitoare la sol

0
1053

Gradina din ghiveci – 14 Idei de amenajari cu flori acoperitoare la sol

Ne aflam in cel mai frumos anotimp din an, anotimp in care florile sunt vedete si sunt cele care ne incanta cu frumusetea lor. Iar asta inseamna ca putem realiza cu ajutorul lor o multime de decoruri in gradina.

Asadar, daca mai aveti vreun loc in curte, pe care nu ati apucat sa-l amenajati, profitati de aceste idei si transformati-l intr-o oaza de frumusete pura.

Decorurile pe care vi le propunem astazi sunt realizate din ghivece mari si sunt proiecte accesibile oricui, dar mai ales usor de realizat. Prin urmare cine are vase de lut sau ghivece de dimensiuni mari, le poate folosi pentru a-si amenaja gradina plantand flori in cascade curgatoare.

Cum realizati aceste decoruri? Simplu. Asezand ghivecele pe pamant in pozitia culcat, iar la gura acestora saditi flori taratoare, care spre deosebire de cele curgatoare, cresc si se raspandesc foarte repede la sol, creand un covor colorat in gradina. Privind putin si partea practica, florile care cresc la sol, nu au nevoie de vreo ingrijire speciala. Odata ce si-au format tufa nu trebuie decat sa le administrati apa, iar din cand in cand si nutrienti.

Plantele taratoare sunt perfecte pentru acoperirea multor zone din curte, pastrand pamantul curat si lipsit de buruieni.

Printre speciile care formeaza un covor minunat la sol se numara Floarea grasa galbena sau rosie, Iberis,  Margeluse sau Ienupar tarator, iar pentru a amplifica efectul vizual puteti adauga la toate aceste decoruri pietris alb sau bucati de caramida.

Daca aveti deja florile plantate, va sugeram doar sa asezati ghivecele pentru a desavarsi aspectul gradinii.

Aproape ca nu mai e nevoie de nici un comentariu deoarece imaginile de astazi sunt suficient de explicite. Asadar profitati de orice loc ramas liber in gradina pentru a realiza aranjamente florale deosebite.

gradina

gradina

gradina

gradina

sursa foto

Se incarca...

S-ar putea sa-ti placa si: