Rasfat culinar de Revelion – 2 Retete de gustari rapide si delicioase!

0
98
gustari rapide si delicioase!

Rasfat culinar de Revelion – 2 Retete de gustari rapide si delicioase!

Revelionul incepe cu gustari de casa, delicioase si rapide. Ti-am pregatit 2 retete pe care trebuie neaparat sa le incerci si tu! Sunt usor de preparat, se fac cu ajutorul unor ingrediente usor de gasit si le poti folosi drept gustare pentru masa de Revelion.

Fie ca esti gazda anul acesta sau ca te duci tu la o petrecere de Anul Nou, poti prepara aceste gustari deoarece se pot manca si reci.

Rulada delicioasa cu carne de pui

Pentru a prepara aceasta rulada, ai nevoie de:

  • 500g de carne tocata de pui;
  • 3 triunghiuri de branza topita;
  • 3 catei de usturoi;
  • 3 linguri de pesmet;
  • 450g de spanac decongelat;
  • 100g de unt;
  • 100g cascaval;
  • sare si piper;
  • un ou;
  • o ceapa;
  • 3 morcovi fierti.

Cum se prepara?

Prima data, pregatesti umplutura. Mixezi sau treci prin razatoare morcovii fierti si ii amesteci cu 50 de grame de unt, cu sare si cu piper. Spanacul scurs bine se caleste pe foc cu 50 de grame de unt, ca sa fie uscat. Apoi, il amesteci cu cascavalul.

Carnea tocata o amesteci cu oul. Apoi, toaca ceapa fin, piseaza usturoiul si amesteca-le pe toate. Pune si pesmetul si mixeaza totul cu branza topita.

Apoi, foloseste foaie de copt pentru a pune tot amestecul, niveleaza-l si apoi intinde deasupra compozitia cu morcovi. Deasupra, pune spanacul. Ruleaza totul, strange foaia de copt la capete si baga compozitia intr-o tava pentru cozonaci. Pune totul la bain-marie, la cuptor si lasa-l timp de 30 de minute.

Reteta de oua umplute

Ai nevoie de:

  • 10 oua;
  • 3-4 linguri de maioneza de casa;
  • o lingurita de mustar picant;
  • 2 fire de ceapa verde;
  • o conserva de peste afumat;
  • icre de somon;
  • cateva fire de marar;
  • sare, piper si boia.

Primul pas este sa pui ouale la fiert, adaugand in apa si putin otet. Intre timp, taie ceapa marunt si scoate pestele intr-o strecuratoare. Curata ouale, dupa ce acestea s-au racit. Scoate galbenusul si striveste-l cu o furculita, intr-un bol. Apoi, adauga maioneza, ceapa, mustar, sare, piper si boia si amesteca totul.

Apoi, umple albusurile cu amestecul de maioneza si galbenusuri, aseaza cate un sfert de lingurita cu icre si un peste afumat. Decoreaza-le cu marar si pastreaza-le in frigider!

gustari rapide si delicioase!

Va dorim spor la treaba!

Se incarca...