Secrete din bucatarie: Cum recunosti rapid daca pestele este proaspat

Secrete din bucatarie: Cum recunosti rapid daca pestele este proaspat

pestele este proaspat

Secrete din bucatarie: Cum recunosti rapid daca pestele este proaspat

In acest weekend esti gazda unei cine in familie sau poate gazda unei cine cu prietenii apropiati. Cert este ca ai musafiri si te-ai gandit sa prepari cel mai bun peste de pana acum. Primul pas este de a cumpara pestele, iar noi te invatam cum sa iti dai seama rapid daca acesta este sau nu proaspat.

1. Este pestele ferm?

Daca pestele este ferm, asta inseamna ca este proaspat. Nu iti fie frica sa verifici acest lucru folosind degetele. Pana la urma, mancarea pe care o pui pe masa ta, pentru cei dragi, trebuie sa fie proaspata.

2. Piele stralucitoare sau mata?

Daca pielea pestelui este stralucitoare, inseamna ca pestele este proaspat, daca pielea pestelui este mata, inseamna ca acesta probabil a fost decongelat de curand. Ai grija sa alegi ce este mai bun pentru tine si familia ta!

3. Ochi limpezi

Atentie mare si la ochii unui peste. Acestia spun multe despre cat de proaspat este pestele. Pupila ochilor unui peste trebuie sa fie neagra, ochii sa fie usor bombati si usor iesiti in afara. Astfel, vei sti ca pestele este proaspat.

pestele este proaspat

 

4. Curatarea pestelui

Daca dupa ce ai ajuns acasa, vezi ca oasele se curata greu, inseamna ca pestele este proaspat. Daca oasele se scot mult prea usor, acesta ar putea fi semn rau. Cand spunem acest lucru ne referim la faptul ca exista o multime de procese chimice care inmoaie carnea pestelui dupa ce acesta moare. Ai grija!

5. Cum se curata pielea?

Daca pielea pestelui se curata greu, atunci poti fi sigur de faptul ca pestele este proaspat!

6. Cat sange are un peste?

Cureti pestele si acesta pierde mult sange? Este perfect! Inseamna ca pestele a fost prins recent si tu nu trebuie sa iti faci probleme! Vei pune pe masa ta un peste proaspat si delicios!

Sursa: FineDining

Se incarca...

S-ar putea sa-ti placa si:

Leave a Reply

Hey there!

or

Sign in

Forgot password?

Don't have an account? Register

Close
of

Processing files…

x
Susţine-ne cu un like: