Siguranta, confort si design modern – lampi cu senzor de miscare pentru exterior

0
14

Siguranta, confort si design modern – lampi cu senzor de miscare pentru exterior

Deși corpurile de iluminat cu senzor nu sunt o noutate, ele fiind produse începând cu sfârșitul anilor 80, tehnologia în plină evoluție a făcut posibil ca din ce în ce mai multe spații să fie luminate inteligent, cu mai multă înclinare către estetic și economie de energie.

Cum se îmbină avantajele estetice cu cele practice și de ce este recomandat să folosești corpuri de iluminat cu senzor de mișcare, află din acest articol.

Corpurile de iluminat cu senzori de mișcare, nu mai sunt concepute având în vedere doar aspectele practice, ci și designul. Soluțiile de iluminat moderne precum senzorii de lumină (senzori crepusculari), senzorii de mișcare sau întrerupătoarele inteligente echipate cu tehnologie infraroșu de ultima generație, aduc un plus de confort si siguranță, te ajută sa economisești la factura de energie electrică, toate acestea fără compromis de design.

Siguranță

Corpurile de iluminat cu senzor de mișcare pentru exterior sporesc siguranța, indiferent că este vorba despre propria locuință, birou sau un spațiu public.

Ele detectează mișcarea, făcând posibilă aprinderea automată a luminii. Astfel, orice potențial intrus este descurajat de acest factor surpriză, fiind mult mai dificil să rămână nevăzut. Este un prim pas pentru a întări siguranța casei tale, înainte de a lua decizia de a investi în sisteme de pază și alarme sofisticate.

Aprinderea inutilă a luminii nu mai reprezintă o problemă, corpurile de iluminat cu senzor de mișcare moderne dispun de tehnologie de detecție inteligentă.. Astfel, lumina nu se va aprinde atunci când în zona acoperită de senzor sunt prezente animale (câini, pisici, sau chiar păsări).

Confort

Lumina se aprinde la apropierea de senzor. Nu este nevoie sa cauți întrerupătorul pe întuneric, iar plasele de cumpărături nu te vor mai încurca deloc. Casa iți simte prezența și devine, dintr-o dată, mai primitoare.

Un corp de iluminat cu senzor de mișcare pentru exterior este foarte util și în cazul în care în aproprierea intrării există scări. Vei vedea mult mai bine pe unde pășești atunci când revii grăbit, acasă. O astfel de lampă cu senzor de mișcare montată și reglată corect îți poate ușura cu siguranța viața.

De asemenea, becurile LED au o durată de viață de până la 30 de ani, ceea ce înseamnă ca nu va trebui să le schimbi practic, niciodată, scutindu-te de această problemă.

Design modern

Deși cei mai mulți producători se concentrează pe funcționalitate, există și soluții avansate de design, care promovează materialele de calitate. Poți înlocui plasticul ieftin cu sticlă și metal, creând o ambianță și aducând o notă modernă exteriorului casei tale.

Spre deosebire de primele modele apărute, unde senzorul de mișcare era vizibil, fiind instalat în exteriorul lămpii, senzorul este acum ascuns discret, sub sticla abajurului, atenția fiind îndreptată către designul corpului de iluminat si nu către senzor.

Economie

Pe lângă toate aceste beneficii, un aspect care nu poate fi trecut cu vederea este economia de energie electrică. Uită de grija stingerii luminii atunci când intri sau ieși din casă, aceasta se va stinge automat, într-un interval de timp asupra căruia ai control deplin, putând regla durata de aprindere în funcție de necesitățile și preferințele tale. Spre exemplu, timpul de stingere al luminii de la intrarea în casă va fi diferit de cel din garaj, unde activitățile precum scoaterea cumpărăturilor sau a copiilor din mașină, închiderea mașinii și a porții garajului pot dura mai mult.

Becurile LED ajută la economisirea a până la 80% din energie și măresc durata de viață până la 30 de ani.

Dacă aceste sisteme de iluminat exterior îți fac cu ochiul, îți recomandăm să alegi fie o lampă LED cu senzor de mișcare și număr de casă iluminat, un proiector LED cu senzor de mișcare pentru grădină ori curte sau o aplică de perete cu senzor de mișcare pentru garaj.

Se incarca...

S-ar putea sa-ti placa si: