10 Pasi pentru a creste ferigi ornamentale

0
2489
ferigi ornamentale

10 Pasi pentru a creste ferigi ornamentale

Suntem convinsi ca si voi ati crescut intr-un camin in care exista cel putin un ghiveci unde crestea o feriga frumoasa!


Feriga este o planta decorativa ideala pentru case si aparamente si nu se ingrijeste deloc greu. Aceasta planta este una dintre cele mai vechi de pe Pamant, fiind prezente aici chiar si in perioada dinozaurilor.

De ce iubim ferigile?

Ferigile sunt plante ornamentale care nu se ingrijesc deloc greu, ele fiind cunoscute si apreciate pentru capacitatea lor ridicata de a se adapta rapid conditiilor. De asemenea, aceste plante ofera mult oxigen. Sunt ideale atat pentru propriul camin, cat si pentru birouri sau diferite restaurante.

De asemenea, se spune ca ferigile absorb radiatiile daunatoare pe care le avem de la aparatele electronice si electrocasnice. Acesta este un motiv in plus sa alegi si tu o astfel de feriga frumoasa pentru a o creste in apartament!


Cred ca fiecare dintre noi a avut sau are o feriga in casa. Daca vrei ca aceasta sa creasca mai mare si mai frumoasa, aplica pasii de mai jos!

10 Pasi pentru a creste ferigi ornamentale

1. Ofera-le ferigilor tale o temperatura cuprinsa intre 18 si 24 de grade Celsius. Pe timp de iarna, feriga rezista si pana la -10 grade Celsius. Impresionant, nu?

2. Alege un ghiveci din plastic pentru a planta feriga. Aceasta planta are nevoie de umiditate, iar plasticul retine apa mai eficient si ii ofera plantei tale umiditatea de care are nevoie.


3. Ai grija sa hranesti feriga constant in perioada in care aceasta creste. Foloseste batoane fertilizante utilizate ca si adaos de substante nutritive a plantelor ornamentale. Poti gasi aceste batoane in magazinele de specialitate. Sunt ideale atat pentru ferigi, cat si pentru astfel de palmieri sau pentru alte plante ornamentale de interior.

4. Are nevoie de cateva ore de lumina pe zi, asa ca nu o tine intr-un spatiu prea intunecat. Incearca totusi sa o feresti de razele directe ale soarelui.

5. Foloseste un pamant bogat in materie organica pentru a o planta. De exemplu, poti folosi un pamant care contine resturi de frunze, crengi si muschi.


6. Pozitioneaza o tava cu apa sub ghiveciul plantei. Ferigile iubesc umiditatea!

7. Incurajeaza noile cresteri de frunze prin a indeparta frunzele uscate!

8. Daca observi gandaci sau alte insecte pe aceasta planta, indeparteaza-i cu mana deoarece acestia nu sunt periculosi, insa nu sunt benefici pentru feriga!

9. Taie planta si pune-o intr-un alt ghiveci mai mare. Astfel, ea va creste si mai mare si mai deasa!

10. Uda planta in permanenta pentru ca ea are nevoie de umiditate ridicata si de apa, mai ales in zilele caniculare de vara!