10 plante pe care le poți crește în bucătăria casei tale

10 plante pe care le poți crește în bucătăria casei tale

În bucătărie petrecem de regulă cel mai mult timp și nu este un secret pentru
nimeni că plantele sunt cea mai bună modalitate de a-ți îmbunătăți starea de spirit. Există studii care demonstrează capacitatea plantelor de spori productivitatea și concentrarea la locul de muncă. De ce nu ai avea nevoie de plante și în bucătărie pentru a te concentra mai bine la o nouă rețetă sau pentru a găti mai cu spor un nou preparat? Sau chiar să cultivi în bucătărie plantele aromatice de care ai nevoie și să le pui de aici direct în preparatul favorit.


Poți crește plante în bucătărie, în special pentru multiplele beneficii pe care le au asupra sănătății. În plus, bucătăria este un loc grozav în care poți aranja și expune plantele în diferite moduri.
Dacă te bucuri de soare în bucătărie, poți așeza plantele pe pervaz, sau aliniate pe blatul de la bucătărie. Există și multe modele de suporturi pentru plante de amplasat în bucătărie, încât poți opta pentru un suport cu fixare pe perete, pe mobilă, sau chiar un suport cu plante direct pe pardoseală.

Îți recomandăm 10 plante pe care le poți crește în bucătăria casei tale, pe care le vei îngriji cu ușurință:

Planta păianjen (Chlorophytum comosum) se dezvoltă bine în orice încăpere indiferent de expoziție. Pe perioada verii se udă moderat, iar iarna se lasă pământul să se usuce în profunzime între două udări. Dacă aerul din bucătărie este mai uscat, este recomandată pulverizarea.

Syngonium (Syngonium podophyllum) sau ”planta vârf de suliță” se întreține foarte ușor, fără a avea pretenții deosebite față de lumină. Se udă moderat, în fiecare
săptămână.


Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia) sau ”planta ZZ” este în trend la capitolul plante de interior potrivite pentru un decor minimalist. Rezistă cu brio în orice fel de încăperi și este foarte decorativ prin frunzele lucioase și cărnoase, de culoare verde crud.

Iedera diavolului (Epipremnum aureum) este recunoscută pentru capacitățile demonstrate de a purifica aerul. Dacă îți dorești o plantă cățărătoare, Epipremnum va asigura un decor splendid, fără mari pretenții la întreținere.

Tillandsia și alte plante aerofite sunt recomandate în situația unui spațiu limitat sau dacă dorești un aranjament inedit, fără pământ. Tillandsia se dezvoltă optim în bucătăriile luminoase, iar pentru a-i asigura umiditatea o poți amplasa într-un glob de sticlă sau într-
un terariu.


Aloe vera poate fi crescută în bucătărie atât în scop ornamental, dar și terapeutic. Gelul conținut de frunze este renumit pentru proprietățile sale medicinale și cosmetice.

Crinul păcii (Spathiphyllum wallisii) este una din florile de apartament îndrăgite de toată lumea. Se dezvoltă optim indiferent de condițiile de lumină și aduce optimism și bună dispoziție datorită florilor albe, rezistente.

Planta de aluminiu (Pilea spruceana) intră în contrast cu alte obiecte sau cu mobilierul din bucătărie. Poate fi cultivată pe un suport cu agățătoare, astfel vei economisi spațiu important.


Sansevieria, indiferent de specie, nu va avea nevoie de atenția ta. Rezistă timp îndelungat fără apă și fără lumină. Dacă te confrunți cu spațiul limitat, supraviețuiește și într-un volum de sol redus.

Plantele suculente sunt versatile și toată lumea le folosește indiferent de încăperi. Pot fi
amplasate cu succes și în bucătărie, iar dacă spațiul este unul limitat putem opta pentru
mini plante suculente. Echeveriile, Peperomiile și Crassulele sunt cel mai des folosite, însă
dacă vrei și o pată de culoare, Kalanchoe este pregătită să decoreze cu floricelele ei mici.

Fie că locuiești la casă sau la bloc, bucătăria este una dintre încăperile în care îți petreci
timpul, singur sau împreună cu cei dragi. Oricând vrei, poți transforma bucătăria într-un
colț de natură, cu ajutorul plantelor. Ce zici, încerci?

Sursa foto: pixabay.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI