11 Obiceiuri ale oamenilor care au casa mereu curata

0
2398

11 Obiceiuri ale oamenilor care au casa mereu curata

Pentru a pastra casa mereu curata, trebuie sa aplici si tu aceste trucuri.


Ai fost de multe ori in vizita la cineva si ai observat ca acolo este mereu curatenie? Ei bine, trebuie sa afli ca acesti oameni au cateva obiceiuri cu ajutorul carora isi mentin gospodaria mereu curata si organizata.

Daca si tu te intrebi care sunt aceste obiceiuri, am facut o lista cu cele mai populare dintre ele. Aplica-le si vei vedea ca, pe langa faptul ca locuinta ta va fi mai ordonata si mai curata, iti va fi mult mai usor atunci cand te apuci de curatenia generala.

1. Arunca lucrurile de care nu au nevoie

Persoanele care locuiesc intr-o casa nu neaparat murdara, ci dezordonata, sunt persoane care pastreaza o multime de lucruri de care nu au nevoie. In sertarul de la birou pastreaza curatenie, arunca pixurile, creioanele sau revistele vechi, de care nu mai ai nevoie si vei vedea ca ordinea si curatenia isi vor face loc mai rapid aici.


De asemenea, arunca ornamentele sau decoratiunile rupte, vechi, stricate sau depoziteaza-le in pod, in saci sau in cutii. Vei vedea ca asa vei reusi sa ai casa mult mai organizata si mai curata.

2. Curata suprafetele dupa fiecare utilizare

Dupa ce ai facut mancare pe blatul din bucatarie, curata-l cu produse profesioniste si inlatura murdaria dupa fiecare utilizare. Acelasi lucru il poti face si cu masa din bucatarie, dar si cu chiuveta si cu aragazul din casa ta.

Odata ce vei incepe sa faci aceste lucruri, nu le vei mai privi ca pe o treaba in plus, ci ca pe un obicei normal. Va spun din proprie experienta!


3. Nu lasa vasele in chiuveta

Mai exista exceptii cand, nu ai chef sau nu mai ai energie sa speli vasele si le lasi pentru a doua zi. De cand m-am obisnuit sa spal vasele imediat dupa ce mananc, mi se pare un obicei normal, pe care nu pot sa il trec cu vederea.

De asemenea, resturile de pe vasele tale se pot intari pana a doua zi si munca ta va fi mult mai mare.

4. Pun hainele la locul lor

Atunci cand te intorci de la birou sau de la plimbare, obisnuieste-te sa nu arunci hainele si sa le pui mereu la locul tau. Iti vei usura singur munca!


5. Nu transforma patul intr-un loc de depozitare

Am vazut ca, in multe locuinte, patul este transformat intr-o loc de depozitare. Acolo poti gasi gramezi de haine, sau chiar alte accesorii. Invata sa pastrezi atat patul, cat si scaunele din casa curate si ordonate. Astfel, vei fi nevoit sa pui mereu lucrurile la locul lor.

6. Tin actele organizate

Exista momente in care ai nevoie de cateva acte si iti ia foarte mult timp sa le gasesti. Achizitioneaza cateva dosare si aranjeaza actele pe categorii pentru a le gasi mult mai usor si pentru a pastra ordinea rapid.

7. Isi fac patul dimineata

Chiar daca nu strangi in fiecare zi patul, aranjeaza-l, scutura cearceaful si ai grija ca el sa fie ordonat si curat mereu.

8. Spala rufele des

Persoanele care au casa mereu curata nu lasa ca in cosul de rufe sa se stranga prea multe lucruri, ci le spala de indata ce au destule haine pentru a umple o masina.

9. Sunt prieteni cu aspiratorul

Atunci cand trebuie sa dai cu aspiratorul, nu trebuie sa o faci in toata casa. Poti da intr-o zi in sufragerie, in alta zi in bucatarie. Astfel, iti va fi mult mai usor sa pastrezi mereu curatenie in casa.

10. Sterg praful in fiecare zi

Inca un lucru pe care il fac oamenii care au mereu curatenie in casa lor este acela de a sterge praful in fiecare zi. Nu, nu in toata casa, ci pe bucati. Iti va fi mult mai usor sa mentii curatenie in casa si, astfel, sambata nu va mai fi declarata „zi de curatenie”.

11. Sterg pardoseala zi de zi

Dimineata, iti poti rezerva 10 minute pentru a sterge pardoseala intr-o camera, iar maine in alta camera. Astfel, murdaria nu se va cumula.

 

Bineinteles, toate aceste treburi pot fi impartite cu ceilalti membri ai familiei.