16 Idei de gradini verticale colorate, ideale pentru primavara

0
1857
gradini verticale colorate

16 Idei de gradini verticale colorate, ideale pentru primavara

Gradinile verticale din gradina te ajuta sa ingrijesti acele ghivece mai usor, datorita pozitionarii lor, dar si sa economisesti spatiul.


Sunt ideale pentru o curte mica sau pentru o gradina inghesuita, insa se potrivesc si in apartamente sau in garsoniere.

Atunci cand ai mai multe flori in ghiveci si nu stii cum sa le pozitionezi pentru a nu ocupa mult loc, gradinile verticale iti vin in ajutor. Sunt ideale pentru a face loc in gradina primavara aceasta.

Cum poti construi o gradina verticala

O astfel de gradina poate fi construita din polite suspendate din metal sau chiar din paleti din lemn.


Unul dintre multiplele avantaje pe care il are o gradina verticala este ca aceasta poate fi amenajata cu flori naturale sau cu flori artificiale.

Florile naturale au nevoie de ingrijiri periodice, in timp ce florile artificiale au nevoie doar sa fie curatate de praf, o data la cateva saptamani.

Gradinile verticale colorate sunt exceptionale pentru economisirea spatiului, dar si pentru ca iti fac gradina mai frumoasa si mai plina de viata!


Gradina verticala realizata dintr-o scara

O scara veche poate fi folosita drept suport pentru ghivece. Agatata pe perete sau sprijinita de acesta, scara poate fi usor transformata intr-o gradina verticala ideala pentru curtea ta. 

Gradini verticale decorative

Alege gradini verticale practice, unde poti sa plantezi legumele. De asemenea, poti opta si pentru gradini verticale pur decorative, pe care sa le ornezi cu diferite pasari colorate sau alte decoratiuni. 

Refoloseste lazile din lemn

Atat lazile din lemn, cat si cele din plastic pot fi transformate in suporturi pentru gradina ta verticala.


Indiferent daca este pozitionata in curte, pe terasa sau in balconul apartamentului tau, gradina verticala te ajuta sa economisesti spatiu.

Alege sa pui in aplicare unul dintre proiectele prezentate aici! 

sursa foto: Pinterest