16 Idei de pergole cu design simplu pentru gradina

0
6621

16 Idei de pergole cu design simplu pentru gradina

O pergola simpla, de lemn, poate sa iti transforme un spatiu gol, care parea banal, in unul excelent pentru relaxare. Inspira-te din aceste 16 proiecte si realizeaza-ti si tu o astfel de pergola in gospodaria ta.


Pergolele sunt constructii realizate din lemn, metal sau tabla care se pot realiza atat pentru gradina, cat si pentru terasa sau pentru curtea casei tale. Aceste pergole pot avea acoperisul retractabil sau fix.
Pergolele cu acoperis retractabil sunt perfecte pentru zilele ploioase, in care dorim sa ne relaxam in aer liber, insa nu dorim ca ploaia sa ne deranjeze.
Pergolele fixe au acoperisul fix, asa cum le spune si denumirea. Acesta poate fi realizat din grinde din lemn sau din metal. De obicei, pe acoperisul din grinde de lemn se lasa sa creasca via sau alte plante cataratoare.

Aceasta tin umbra, sunt superbe si fac din pergola o decoratiune plina de viata.

Relaxare in gradina casei tale

Dupa o zi lunga la birou, te poti relaxa chiar in gradina casei tale. Cu ajutorul unei pergole, iti poti petrece dupa amiezile linistit, la umbra, citind o carte, rasfoind o revista sau racorindu-te cu o limonada rece.


 

Poti amenaja aici chiar si un spatiu pentru gratar, un spatiu in care sa iei masa impreuna cu familia sau in care sa te joci cu ei carti sau jocuri de societate.

O pergola poate fi si spatiul excelent pentru a realiza o mica petrecere in familie sau cu prietenii apropiati.

Pergolele decorate cu piese de iluminat

Pentru serile frumoase de vara, puteti decora pergolele cu piese de iluminat micute. Seara, atunci cand iti petreci timpul acolo impreuna cu prietenii, lumina va face ca locul sa fie mai prietenos, cu o stralucire magica.


Inspiratia va este oferita de galeria foto de mai jos, insa imaginatia voastra nu are limite!

sursa foto: Facebook