17 Idei ingenioase de a refolosi butoaiele de dud, stejar sau salcam

0
1435
butoaiele de dud

17 Idei ingenioase de a refolosi butoaiele de dud, stejar sau salcam

Butoaiele pentru tuica sau vin sunt realizate din dud, stejar sau lemn de salcam, sunt rezistente si prezente in o multime de gospodarii. Daca si tu ai un astfel de butoi vechi, ce nu poate fi reparat, iti oferim o serie de idei pentru a il refolosi si transforma intr-un proiect Do It Yourself.


Chiuveta in curte

Fie ca lucrezi in gradina sau ca vrei sa faci un gratar in curte, oricand ai nevoie de o chiuveta. Dintr-un butoi poti sa construiesti o chiuveta folositoare pentru curtea ta.

Mini-gradina de basm

Mini-gradinile ce arata ca un peisaj de basm sunt realizate, de obicei, in suporturi precum ghivecele cu diametrul mare. Daca nu ai un astfel de ghiveci destul de incapator, te poti folosi si de un butoi vechi de lemn.

Suport pentru compost din butoaiele de lemn

Toate materialele organice, precum frunzele, crengile, lemnele, cojile de la fructe, legume, dar si iarba taiata, toate sunt ideale pentru a face compost. Poti pune chiar si resturi de ziar, insa evita carnea, pestele sau lactatele pentru ca toate acestea pot sa atraga soareci, caini sau ratoni.


In containerul pe care il ai poti sa pui toate ramurile, tulpinele lemnoase si atunci cand adaugi materie verde, adauga si material brun pentru a pastra umezeala.

Aceasta gramada se intoarce o data pe saptamana pentru a te asigura ca toate materialele s-au amestecat foarte bine. Amestecul trebuie sa fie usor umed pentru a isi face treaba. In cateva luni de zile, compostul trebuie sa fie sfaramicios, sa miroasa a pamant proaspat si sa fie inchis la culoare.

Este important sa pastrezi umiditatea, de aceea trebuie sa verifici mereu compostul.


De asemenea, sa nu iti fie frica sa pui texturi diferite pentru ca plantele tale sa isi ia nutrientii de care au nevoie din toate materiile.

sursa foto: Pinterest