19 trucuri si sfaturi simple pentru un gradinarit cat mai usor

0
80974

19 trucuri si sfaturi simple pentru un gradinarit cat mai usor

Ne-am hotarat ca a venit timpul sa va prezentam cateva trucuri si sfaturi simple pentru un gradinarit usor. De ce tocmai acum, cand mai este atata timp pana la primavara? Raspunsul este unul cat se poate de simplu. Deoarece, in luna februarie ar trebui sortate semintele pe categorii, alegandu-le pe cele mai sanatoase, pentru a fi puse la incoltit, pregatirea vaselor in care se vor dezvolta mai tarziu ca rasaduri si asa mai departe.


Iata asadar cateva trucuri simple, pentru un gradinarit usor:

La ce ar folosi o multime de recipiente din plastic pentru pus semintele la incoltit, cand puteti folosi foarte bine cofrajele de oua?

gradinarit

Cu aceasta idee, sigur nu mai ratacesti uneltele prin gradina!


gradinarit

 

Toata lumea stie ca rasadurile sunt asemanatoare la frunze. De aceea, pentru a nu uita ce fel de seminte ati pus in pamant, puteti scrie pe un dop din pluta sau pe niste betisoare din lemn denumirea plantei respective.

gradinarit

Doua, trei felii taiate dintr-o rosie si asezate intr-un ghiveci cu pamant, vor avea ca rezultat rasaduri sanatoase, fara sa te mai chinui sa plantezi semintele minuscule.

gradinarit

Aromele puternice alunga daunatorii din gradina. Prin urmare va sugeram sa plantati in jurul rasadurilor de rosii cat mai multe fire de busuioc.


2 aspirine dizolvate intr-un litru de apa vor tine la distanta bolile fungice precum fainarea si rugina.

Afidele sunt o specie de daunatori care fac ravagii in gradina. Aflati ca le puteti starpi cu ajutorul lamailor. Intr-o cantitate mica de apa, circa 300 grame, fierbeti coaja de la 4 sau 5 lamai. Lasati sa se raceasca si turnati de jur imprejurul plantei afectate, iar cu sucul obtinut prin stoarcerea pulpei stropiti pur si simplu rasadul. Daca situatia o cere, repetati la 3 saptamani.

Intampinati greutati la amenajatul straturilor pentru ceapa? Puteti trasa randurile cat mai drepte, folosind o grebla cu dintii rari, exact ca in imaginile de astazi.


gradinarit

gradinarit

Mijlocul cepei care a incoltit peste iarna este numai bun pentru a fi replantat in pamant.

Trebuie sa va mai spunem ca abia asteptam sa incercam si noi aceste idei practice!

sursa foto