22 Modele diferite de acoperisuri pentru pergole de vis in curtea ta

0
18494
pergole de vis

22 Modele diferite de acoperisuri pentru pergole de vis in curtea ta

Daca iti plac aceste proiecte cu pergole de vis si locuiesti la curte, trebuie sa stii ca nu este foarte greu sa iti construiesti si tu una. O pergola amenajata pe terasa casei tale ii prelungeste viata. Mai mult decat atat, iti ofera si tie ocazia sa te relaxezi in acest spatiu, atat cand este soare, dar si cand ploua, daca optezi pentru a o acoperi.


Inspira-te si din articolele noastre ulterioare pentru a construi o pergola superba sau pentru a iti reamenaja terasa.

Construirea unei terase in curtea casei

In primul rand, trebuie sa stiti ca nu aveti nevoie de vreo aprobare pentru a construi o terasa in curtea casei. Daca terasa este amplasata pe pamant si nu vei face modificari asupra structurii casei sau a fundatiei acesteia, poti sa construiesti o terasa cat de mare vrei.

Apare apoi intrebarea: cu ce acopar aceasta terasa? Ea poate fi construita atat din lemn, cat si din fier sau alte materiale rezistente. Daca materialul din care este facut scheletul acesteia nu este foarte important, acoperisul este.


Acoperisul unei pergole de vis

Acoperis din trestie

Daca nu vrei sa te complici prea tare, insa vrei sa te feresti de soarele puternic, atunci poti opta pentru un acoperis din bambus sau din trestie. Acesta iti aduce aminte de o vacanta in Grecia si iti transforma pergola intr-un spatiu ideal de relaxare.

Acoperis retractabil

Un acoperis retractabil este mai scump si ai nevoie de ajutorul unui specialist pentru a il monta. Cu toate acestea, avantajele sunt multiple: poti sa il inchizi sau sa il deschizi oricand doresti, acest lucru facand terasa sa fie un spatiu mult mai versatil.

Acopera pergola cu policarbonat

Este un material flexibil, rezistent, usor si permite trecerea luminii. Este ideala pentru o terasa in care vrei sa te relaxezi primavara si vara.


Mai mult decat atat, policarbonatul se gaseste in mai multe culori: verde, albastru, alb, maro, bej, crem, fumuriu, etc.

Iti punem la dispozitie o serie de proiecte cu pergole de vis care te ajuta sa te inspiri atunci cand alegi acoperisul acesteia.

sursa foto: Pinterest