24 idei de amenajari spectaculoase pentru gradina – cu pietre mari de rau

0
41178

24 idei de amenajari spectaculoase pentru gradina – cu pietre mari de rau

Anotimpul calduros abia a venit, prin urmare avem timp berechet sa ne ocupam de amenajari si in mod special de cele exterioare. Gradina, caci despre ea este vorba in acest articol, este locul pe care il putem scoate in evidenta foarte simplu cu ajutorul pietrelor mari de rau dar si al florilor.


Deoarece totul se rezuma doar la imaginatia fiecaruia dintre noi de a-si amenaja curtea dupa bunul plac, ne-am gandit la cateva idei numai bune de pus in aplicare in aceasta perioada. Si pentru ca se apropie sarbatorile Pascale iata un bun prilej de a decora si curtea nu doar in casa.

Ce sunt pietrele de rau stie toata lumea, dar cu siguranta ca va intrebati de ce le-am ales ca elemente decorative pentru gradina? Pentru ca sunt o categorie de materiale accesibile, sunt usor de procurat si chiar daca sunt doar niste pietre, pot fi folosite la amenajarea gradinii.

Daca le asezam pe o margine de gard, spre exemplu, sau in jurul unor pomi, avem ocazia de a ne crea propriul design, unic de altfel si nu facem altceva decat sa scoatem si mai mult in evidenta zona respectiva. Iar pentru a preintampina aparitia buruienilor, o idee buna ar fi aceea de a aseza o folie de plastic sub pietrele de dimensiuni reduse, pietre care se pun printre cele mai mari.


O categorie de plante care se adapteaza rapid unor astfel de amenajari sunt plantele suculente, deoarece le plac solurile bine drenate si pentru ca se pot extinde printre toate gaurile lasate de pietre.

Daca sunteti de acord cu noi si va plac astfel de amenajari, atunci nu ne ramane decat sa va invitam sa urmariti ideile de astazi pentru a va crea propriile decoruri in gradina cu ajutorul pietrelor de rau.

Priviti si inspirati-va!


gradina

gradina

gradina

gradina

sursa foto