25 Peisaje pentru o gradina amenajata cu spatii verzi si colorate

0
2978
spatii verzi si colorate

25 Peisaje pentru o gradina amenajata cu spatii verzi si colorate

Descopera cum sa ai propria oaza de relaxare in gospodaria casei tale. Aceste spatii verzi si colorate iti fac bine atat fizic, cat si psihic.


Alege sa ii dai intregii gospodarii un alt ambient cu ajutorul unor trucuri pe care poti sa le aplici si tu. Unele necesita un buget ceva mai mare, altele nu necesita decat creativitate si indemanare din partea ta.

Amenajarea gradinii cu piatra naturala

Piatra naturala a fost intotdeauna un material rezistent, dar si o legatura puternica cu natura. De aceea, iti poti gasi linistea si relaxarea doar intr-un spatiu care te duce, in totalitate, cu gandul la natura si la spatiile verzi.

Elementele cheie care te duc cu gandul la natura sunt: lemnul, caramizile si piatra naturala. Acestea iti asigura o conexiune cu natura si te ajuta sa te simti mai relaxat si mai vesel.


Spatiile colorate din curte

Fie ca optezi pentru o mica livada de pomi fructiferi sau ca alegi alti pomi colorati care sa iti infrumuseteze gradina, un spatiu colorat este musai in orice gospodarie. Acesta prinde viata in anotimpurile calde si iti aduc un zambet pe buze in fiecare zi.

Florile in ghiveci, o alternativa deosebita

Daca nu iti permite spatiul sa optezi pentru pomi sau pentru o livada cu pomi fructiferi, atunci trebuie sa stii ca florile in ghiveci sunt o alternativa la fel de deosebita. Acestea pot fi plantate chiar si in pamant, insa ai grija sa le gasesti locul potrivit, in functie de nevoile lor.

Unele flori au nevoie de umbra, altele au nevoie de cat mai mult din lumina soarelui, dar exista si flori care au nevoie de semiumbra.


Gaseste-le florilor spatiul specific in functie de nevoi si preferinte. Alege sa iti colorezi curtea si gradina intr-un mod unic!

sursa foto: Pinterest