3 Flori superbe, colorate si deosebite care vestesc venirea primaverii

0
454

3 Flori superbe, colorate si deosebite care vestesc venirea primaverii

Venirea primaverii este reprezentata de acesti vestitori, flori superbe, deosebite care infrumuseteaza orice gospodarie.


Ne bucura nespus de mult primele raze ale soarelui, primele semne de viata ale naturii si primele culori ale florilor. Dupa o iarna lunga in care frigul ne-a doborat si ne-a furat energia pozitiva, ne umplem de zambete cu ajutorul zilelor de primavara. Atat soarele, cat si florile au puterea de a ne pune un zambet pe buze. Nu doar ca sunt frumoase, dar ne si transforma gradina intr-un adevarat colt de Rai.

De aceea, te invitam si pe tine sa le plantezi in curtea casei tale pentru a vesti primavara si pentru a iti infrumuseta gospodaria.

Ghioceii

Ghioceii sunt florile pe care toata lumea le asociaza cu venirea primaverii. Aceste frumoase flori gingase sunt nerabdatoare sa infloreasca cat mai devreme, odata cu sosirea primelor zile din primavara.


Ghioceii erau folositi in trecut ca remediu ideal pentru migrene sau reumatism. Descopera aici si cateva curiozitati interesante despre ghiocei, florile care vestesc sosirea acestui anotimp superb: primavara.

Narcisele – Flori superbe ce vestesc primavara

Narcisele sunt flori deosebit de frumoase, de o delicatete rar intalnita. Aceste flori se regasesc la noi atat in parcuri, cat si in curti sau in flora spontana.

Sunt colorate, contribuie la infrumusetarea gradinii noastre si sunt populare in tara noastra. Ele s-au adaptat foarte bine la clima tarii noastre si doamnele pasionate de flori aleg sa le planteze in curtea interioara din gospodarie.


Zambilele

Cu mirosul lor unic si aspectul inconfundabil, narcisele reusesc sa ne cucereasca de fiecare data cand primavara soseste. Buchetele de zambile fac orice incapere sa miroasa mult mai frumos.

Bulbii zambilelor se planteaza in noiembrie sau chiar in decembrie. Alege sa le pozitionezi in spatii cu cat mai mult soare si caldura deoarece ele iubesc aceste conditii de trai. La poti planta chiar la baza pomilor deoarece in perioada in care ele infloresc, pomii fructiferi nu vor fi atat de bogati incat sa le acopere cu umbra lor.

Au nevoie de un substrat bine afanat, cu pH neutru, permeabil la apa si aer. In perioada de inflorire, zambilele au nevoie de ceva mai multa apa decat de obicei. De aceea, cand ele infloresc este de preferat sa le uzi aproximativ o data la 5 zile.


Foloseste gunoi de grajd sau compost pentru a le ajuta sa creasca frumos si sanatos. Gunoiul de grajd se pune primavara devreme chiar pe zapada netopita, inainte ca zambilele sa apuce sa infloreasca.

De asemenea, ai grija ca atat la zambile, dar si la celelalte flori sa indepartezi buruienile. In acest fel, florile tale vor creste fara probleme, daca tu ai grija sa le oferi atentia de care au nevoie.

sursa foto: Pinterest