3 Greseli pe care probabil si tu le faci in gradina si nu iti dai seama

0
1036

3 Greseli pe care probabil si tu le faci in gradina si nu iti dai seama

Gradinarii experimentati au observat ca majoritatea oamenilor fac o serie de greseli comune in gradina, greseli pe care ar fi bine sa le evitati. Haideti sa invatam de la cei mai buni pentru a nu mai repeta aceste greseli care pot sa ne afecteze cultura.


Cat traim, invatam, insa putem sa invatam si din greselile altora. Astazi povestim care sunt cele mai comune greseli si cum poti si tu sa le eviti.

Nu iti faci un plan

Uneori actionam pe loc, din intuitie, insa lucrurile facute prea repede pot fi superficiale. De aceea, un plan intocmit dinainte te poate ajuta mult. Separa legumele de flori, pomii de arbusti si scrie pe foaie ce anume vrei sa plantezi si sa cultivi in gradina ta.

De asemenea, organizeaza-te pe spatii de plantare pentru a sti cat loc ai dedicat pentru fiecare planta in parte. In acest fel, vei sti care este necesarul de ingrasaminte, de fertilizatori necesari, dar si de ce unelte ai nevoie pentru gradinarit.


Gradina mica, dar cocheta, amenajata pe gustul tuturor

Nepregatirea straturilor

Multi dintre gospodari nu pregatesc atent straturile inainte de plantare. Acest lucru necesita timp si rabdare, este drept, insa este un truc extrem de util.

Straturile se sapa, se curata de resturile vegetale si se aplica compost aici. Apoi, asigura-te ca este suficient de moale pentru ca plantele sa poata sa se dezvolte aici.

Udarea plantelor tale

Uneori, greseala comuna pe care o fac gradinarii este ca uda ori prea mult plantele ori prea putin. Udarea mult prea frecventa nu este necesara, in timp ce uneori lasam prea mult plantele cu solul uscat.


Ai grija ca solul sa nu balteasca, dar nici ca acesta sa stea uscat prea multe zile.

Gradina laterala mica intr-o gospodarie primitoare, cu un stil eclectic

sursa foto: Pinterest