3 Idei pentru amenajarea baii in apartament

3 Idei pentru amenajarea baii in apartament

Amenajarea baii: Baia reprezinta una dintre cele mai intime camere dintr-o casa, este locul dedicat relaxarii personale dupa o zi de munca. Este spatiul in care avem grija de corpul nostru, cu tratamente si clipe de odihna. Mobilierul de baie este foarte important pentru a face spatiul functional, estetic si atragator deopotriva.


Unica si invaluitoare, atmosfera din interiorul unei bai solicita atat creativitatea, cat si spiritul practic, prin urmare totul va trebui sa fie gandit si proiectat in detaliu. Exista optiuni variate din care putem alege, in functie de spatiu, de necesitati, de bugetul alocat. Daca va preocupa acest subiect, va propunem mai jos o serie de idei interesante pentru amenjarea unei bai de apartament.

Materiale de calitate 

Va surade renovarea baii? Primul lucru este alegerea celor doua elemente de baza in acest spatiu: faianta si gresia, care trebuie sa raspunda atat nevoilor estetice, cat si celor practice. 

Manevrabilitatea materialelor este data de modalitatea in care alegeti sa fie aplicate – acest aspect este responsabilitatea echipei de montatori, dotata cu polizoare unghiulare capabile sa redimensioneze placile in functie de preferinte.


Piata ofera modele extrem de variate, precum ceramica clasica, marmura, decoratiunile monocrome, multicolore etc. Din punct de vedere estetic, puteti opta, de pilda, pentru un efect de lemn – alegere bugetabila cu un cost mai mic comparativ cu lemnul fin, special tratat pentru a fi utilizat in medii umede precum baia.

Optimizarea spatiului

Stim ca nu toate apartamentele se bucura de spatiul ideal pentru fiecare dorinta a proprietarilor. Prin urmare, este nevoie de solutii care sa se potriveasca perfect nevoilor utilizatorilor: cazi de baie in forme si modele variate, cabine de dus diferite, unele cu sistem de inchidere, altele deschise sau cu pereti de sticla etc.

In functie de spatiul disponibil, baia poate deveni o camera utila si atragatoare deopotriva, mai cu seama atunci cand instalati un mobilier suspendat, pentru acces imediat la obiectele necesare si pentru o curatenie la sol cat mai eficienta. 


Sfatul nostru este de a investi in elemente de calitate, care se pot combina usor intre ele, asigurand astfel o unitate stilistica pe termen lung.  Materialele rezistente nu necesita o ingrijire aparte, insa este recomandat sa evitati detergentii cu actiune agresiva.

Alegeri inteligente pentru un plus de luminozitate

Camera dedicata igienei personale este mediul cel mai intim din intreaga locuinta si, din nefericire, destul de întunecat – din ratiuni ce tin de arhitectura per ansamblu a casei. De cele mai multe ori, exista o singura fereastra disponibila, acoperita cu perdea care asigura intimitatea. 

Din acest motiv, este necesara cel putin o sursa de iluminat care poate face spatiul cat mai functional posibil – corpuri de iluminat cu LED-uri, lampi de perete, spoturi pe tavan, fose iluminate din lateral etc. 


Exista foarte multi producatori care oferă solutii moderne de iluminat, precum oglinzile proiectate in forme extrem de variate, ce aduc un plus estetic incontestabil spatiului unei bai.

Stilul modern, cel mai frecvent in amenajarile interioare de astazi, este caracterizat de linii simple, esentiale, care se deschid astfel catre o gama larga de particularizari cromatice si structurale. 

Optiuni si idei creative pentru amenajarea baii

Puteti opta deci pentru jocuri de culori, dimensiuni, detalii, decoratiuni, care fac diferenta dintre un spatiu tern si unul inviorat. Aveti posibilitatea, de pilda, sa alegeti oglinda principala cu un cadru aparte sau cu o rama speciala.

De asemenea, puteti sa asortati mobilierul la nuantele generale ale incaperii sau, dimpotriva, sa aduceti un plus de ton cromatic prin piese colorate diferit. Indiferent de decizia luata, asigura-te ca aspectul total al baii va fi unul placut si reconfortant.

Puteti opta inclusiv pentru decoratiuni vii, planta Philodendron este potrivita pentru baile care nu beneficiaza de lumina naturala. Acestora le prieste un mediu umed, iar pamantul lor trebuie fertiliazat ocazional cu substante specifice pentru plantele decorative. Philodendronul nu este o planta greu de ingrijit; se recomanda udarea acesteia in mod regulat, la un interval de 5-7 zile.

 

Aveti libertatea de a crea jocuri de simetrii sau asimetrii cu toate piesele vizibile, inclusiv cu faianta si gresia – atentie, insa, la proportii: pastrati echilibrul in toate, pentru a obtine atmosfera propice relaxarii si confortului.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI