3 Lucrari importante de gradinarit pe care trebuie sa le faci in septembrie

0
157

3 Lucrari importante de gradinarit pe care trebuie sa le faci in septembrie

Luna septembrie vine cu o multime de responsabilitati, lucrari importante de gradinarit in gospodaria de legume si fructe. Este o luna plina de activitati, o luna care acorda atentie culturilor si lucrarilor importante din gradina.


Am pregatit pentru tine 3 dintre lucrurile cele mai importante pe care trebuie sa le efectuezi si tu in gradina ta in luna septembrie.

Este important sa tinem cont de aceste activitati nu doar pentru a ne bucura in momentul de fata de o gradina roditoare. De asemenea, este important sa tinem cont de aceste activitati si pentru a putea sa cultivam anul viitor legume in acelasi sol sanatos.

Udarile de toamna

Chiar daca vremea de afara nu este la fel de calduroasa precum era in aceasta vara, este important sa mentinem udarile regulate. Plantele noastre inca am nevoie de apa pentru a putea sa ne ofere in continuare recolte bogate.


Mai mult decat atat, toate culturile trebuie udate cu apa din abundenta astfel incat radacinile sa aiba suficient de multa umiditate. Acest lucru ajuta foarte mult atunci cand vine vorba de un iernat cat mai sanatos.

Sisteme automate de udare pentru plante – Sfaturi utile pentru o gradina sanatoasa

Apa si udarea gradinii tale este foarte importanta. Acest lucru ajuta atat la obtinerea unei recolte bogate, cat si la mentinerea radacinii sanatoase. In acest fel, anul viitor vei putea sa te bucuri de o gradina bogata.

Procesul de udare al plantelor in lunile august-septembrie si importanta lui

Planificarea gradinii pentru anul urmator

Poate parea devreme, insa nu este. Acum este momentul cand trebuie sa te ocupi de planificare a gradinii si a plantelor pe care ti le doresti anul urmator. Ai grija sa notezi unde ai plantat anumite legume, iar anul urmator te poti ocupa de rotirea culturilor.


Te invit sa tii cont si de sfaturile din articol urmator pentru a putea sa cultivi unele langa altele doar plantele care se potrivesc unele cu celelalte.

Este foarte important sa tii cont de acest aspect deoarece unele legume plantate langa alte soiuri nepotrivite pot sa isi „fure” unele altora din substantele nutritive. Acest aspect nu este deloc benefic pentru legume. De aceea, este important sa stii ce plante pozitionezi unele langa altele in gradina ta.

Secrete din gradina: ce plante NU merg cultivate impreuna

Tunderea pomilor si modelarea lor

Se intampla destul de des ca in luna septembrie sa ne ocupam de gradina si de legume, astfel ca uitam de livada cu pomi. Acum este momentul sa ne ocupam de indepartarea varfurilor verticale groase, dar si de subtierea coroanei.


De asemenea, este important sa curatam trunchiul de muschi, dar si de mucegai. Curata pomii, tunde-i si ocupa-te de ruperea ramurilor care sunt uscate si de ramurile care par a fi bolnave. Acestea trebuie indepartate.

sursa foto: Pinterest