3 Lucruri importante pe care trebuie sa le stie orice gradinar

0
3054
legume in iulie

3 Lucruri importante pe care trebuie sa le stie orice gradinar

Fie ca esti gradinar incepator sau specialist, aceste lucruri importante despre ingrijirea gradinii trebuie neaparat sa le stii si tu. Gradinaritul este o activitate ce nu aduce doar satisfactie materiala, ci si emotionala. Atunci cand te bucuri de prima ta cultura, ramai cu experienta si cu multe lucruri invatate, dar si cu bucuria ca mananci fructe si legume cultivate de tine.


Cu toate acestea, exista cateva lucruri esentiale pe care nu toti gradinarii le stiu. Am facut o lista scurta cu cateva dintre ele si ti le prezentam si tie.

Nu trebuie neaparat sa ai pamant in curte sau gradina pentru a te bucura de o cultura bogata

De-a lungul anilor invatam ca putem sa ne descurcam in viata printr-o multime de metode diferite. De exemplu, ca si gradinar poti avea o mica cultura de fructe si legume fara sa ai sol in curte sau gradina.

Foloseste metoda legumelor pe paturi ridicate. Nu doar ca te ajuta sa economisesti timp, dar sunt si mai eficiente. Poti alege tipul de sol dorit, iar legumele si fructele tale vor creste si se vor dezvolta mai sanatos.


Legume pe paturi ridicate – Recolta mai bogata, mai sanatoasa, mai roditoare

Muleaza-te in functie de cerintele pe care le observi pe parcurs

Un alt lucru important de care trebuie sa tii cont este faptul ca oricat de bine faci lucrurile uneori, aceste pot iesi prost. Chiar daca respecti instructiunile de crestere, trebuie sa ai si putina intuitie atunci cand vine vorba de recolta ta.

Lucrurile nu vor sta mereu „ca la carte”, asa ca trebuie sa invatam sa ne mulam pe cerintele actuale. De exemplu, uneori capriciile vremii pot sa ne strice recolta, insa putem sa o salvam daca ii acordam atentia necesara.

Important este faptul ca nu trebuie sa fii descurajat. Orice lucru rau este o lectie invatata si vei sti, data viitoare, cum sa ai grija de legumele si fructele tale.


Solul este foarte important

Cheia succesului in ceea ce priveste ingrijirea fructelor si legumelor este chiar solul. Acesta este foarte important. In functie de zona in care locuiesti, ai grija sa ii oferi tipului de sol pe care il ai substantele nutritive necesare. Afla ce carente are solul si ai grija sa aplici ingrasamant pentru a te bucura de legume si fructe ce cresc frumos, sanatos.

Tipuri de ingrasaminte pentru florile tale si cum le folosesti corect

De asemenea, este important si ce plantezi in sol. Daca locuiesti intr-o zona temperata, evita sa pui aici plante subtropicale deoarece acestea au nevoi diferite.

Cu putina atentie te poti bucura de o gradina de legume si fructe bogata, cu o recolta ce te va bucura.


sursa foto: Pinterest