Uscătorul de rufe poate fi un ajutor de nădejde în gospodărie, dar, la fel ca alte aparate, și acesta necesită întreținere pentru a funcționa eficient și în siguranță. Curățarea periodică previne acumularea de scame și praf, ceea ce poate afecta performanța și durata de viață a uscătorului. Iată cum să cureți uscătorul de rufe în mod corect și eficient!
1. Filtru de puf
Filtrul de puf este una dintre elementele cele mai pretențioase când vine vorba despre uscătorul de rufe. Acesta trebuie curățat după fiecare ciclu de uscare, căci în caz contrar va afecta funcționalitatea acestuia în timp.
2. Tambur
Tamburul este un element comun cu mașina de spălat, iar acesta trebuie curățat după aceleași reguli. Nu trebuie spălat după fiecare uscare, însă este recomandat destul de regulat, pentru a îndepărta reziduurile de calcar.
Așa cum știm, calcarul este foarte nociv pentru electrocasnice, iar în cazul uscătorului de rufe îi poate afecta senzorii, ceea ce îl va face să se oprească prea devreme.
3. Condensator
Condensatorul este un alt element important al uscătorului de rufe. Este recomandat să fie spălat o dată la trei luni, dar dacă uscătorul este folosit foarte des, poate fi curățat și o dată la două luni. Este suficient să îl scoți și să îl clătești, iar mai apoi să îl lași să se usuce.
4. Recipientul de apă
Recipientul de apă colectează apa rezultată din condens. Dacă nu este golit și curățat, se pot acumula depuneri și bacterii.
După fiecare ciclu de uscare, goleşte recipientul. O dată pe lună, spală-l cu apă și detergent pentru a evita mirosurile neplăcute.
Sursa foto: freepik