32 Idei de platouri festive pentru ocazii speciale si sarbatori

0
38291
platouri festive

32 Idei de platouri festive pentru ocazii speciale si sarbatori

Platouri festive, diversificate, aranjate spectaculos pentru ocazii speciale si sarbatori. Invata sa pregatesti si tu cele mai frumoase platouri pentru orice ocazie.


Combinatii de mezeluri si branzeturi pentru platouri festive

Cele mai frumoase platouri sunt cele care au diferite culori. De aceea, poti opta atat pentru legume, cat si pentru mezeluri diferite si branzeturi sau masline.

Trucuri pentru ca platourile sa arate fantastic!

  • Combina culorile: alege atat morcovi, rosii, castraveti, frunze de salata, dar si masline negre si verzi pentru a avea diferite combinatii de culori superbe pe platoul tau.
  • Alege diferite tipuri de mezeluri. De la sunca de pui, pana la muschiulet de porc sau salam feliat, toate acestea combinate vor arata foarte bine pe platou, dar sunt si perfecte pentru gusturile diferite ale musafirilor tai.
  • Nu uita de branzeturi. Cascavalul, branza de vaca, de oaie, telemea, dar si cascavalul afumat nu trebuie sa lipseasca de pe platoul tau festiv.
  • Alege platouri mari si frumoase. Atat continutul, cat si platoul trebuie sa fie deosebit. Opteaza pentru platouri mari, cat mai plate pentru ca tu sa poti aranja toate preparatele.
  • De asemenea, nu uita de frunzele verzi de salata ce pot fi patul pe care sa aranjezi carnurile.

Aperitive aranjate minutios

Nu este deloc greu sa aranjezi aperitivele si nu ai nevoie de multa experienta, ci de putina rabdare.

Aperitivul din poza de mai jos este aranjat, pur si simplu, in rulouri rotunde care sunt puse unele langa altele pentru a nu se desface.


De asemenea, platoul contine si struguri, masline, rosii si toate sunt aranjate pe frunze de salata. Poti opta si pentru cascaval simplu sau afumat sau bucatele de branza de oaie.

Aperitivele spectaculoase de aici sunt aranjate atat de frumos, incat ne inspira si pe noi sa avem cele mai simpatice platouri pentru sarbatori. Daca preferi, poti pune aici chiar si fructe sau legume de diferite culori. 

sursa foto: Pinterest