4 Greseli pe care gradinarii incepatori trebuie neaparat sa le evite

0
1125

4 Greseli pe care gradinarii incepatori trebuie neaparat sa le evite

Descopera ce greseli fac gradinarii incepatori.


Fie ca esti un gradinar incepator sau pur si simplu nu esti multumit de recolta de anul acesta, am pregatit pentru tine o serie de greseli pe care poate le faci fara sa vrei.

Greselile de aici s-ar putea sa le faci fara sa-ti dai seama de acest lucru, insa ele te impiedica sa ai o recolta bogata si frumoasa, asa cum iti doresti.

Pozitionarea gradinii tale

Pozitioneaza gradina ta cat mai la-ndemana. Este important ca plantele si legumele pe care le alegi pentru gospodaria ta sa fie pozitionate astfel incat sa le ingrijesti cat mai usor.


Unele dintre plante si legume au nevoie de ingrijirea ta zilnica, astfel ca este important sa fie pozitionate cat mai aproape si usor de accesat.

Gradina pozitionata cat mai aproape de o sursa de apa

Mai mult decat atat, este important ca gradina ta sa fie pozitionata in apropierea unei surse de apa pentru ca tu sa le uzi usor. Pe timp de vara, florile, legumele si fructele au nevoie de apa zilnic.

Mulcirea

Este important sa fim constienti de cat de mult ne ajuta mulcirea. Daca locuiesti intr-o zona in care copacilor le cad foarte multe frunze pe timp de toamna, poti folosi aceste frunze pentru mulcire.


Mai mult atat, pentru acest pas poti folosi si paie subtiri, dar si alte resurse. Este important ca stratul de mulci sa fie macar de 2 cm. Astfel, te vei asigura ca acesta protejeaza solul pe timp de iarna de temperaturile scazute, dar si pe timp de vara de uscarea in exces a pamantului.

Nu pregatesti solului

Este important sa pregatesti solul inainte de a planta. Am pregatit aici un articol complet despre cum poti face acest lucru.

Cum pregatim solul din gradina pentru noi legume – Sfaturi utile de gradinarit

sursa foto: Pinterest