4 tipuri de hote decorative, perfecte pentru bucatariile moderne

0
627
hote decorative

4 tipuri de hote decorative, perfecte pentru bucatariile moderne

Hota este un accesoriu esential pentru orice bucatarie, intrucat, are rolul de a elimina rapid mirosurile de mancare si aburii care apar la gatit. Insa, pe langa rolul sau functional, acest produs electrocasnic poate fi considerat si un obiect cu o mare importanta estetica.


Spre deosebire de modelul incorporabil, hota decorativa a fost special conceputa pentru atrage atentia si a contribui activ la aspectul bucatariei. De la accesorii cu design retro si pana la produse futuriste cu panouri digitale, pe piata gasesti tot ce ti-ai putea dori pentru a infrumuseta aspectul casei tale. Iata cateva tipuri de hote decorative, perfecte pentru bucatariile moderne:

Hota cu montare pe perete

Denumita si hota piramida, aceasta este una dintre acele hote pentru bucatarie destinate, in mod special, incaperilor generoase. Are un design curat, ce ofera o eleganta aparte spatiului, si se monteaza deasupra zonei in care este instalat aragazul sau plita pentru gatit. Evacuarea aerului se face prin spate, prin lateral sau prin partea de sus. Hota cu montare pe perete se preteaza cel mai bine situatiei in care suprafata de gatit este foarte aproape de peretele bucatariei, dar, intr-o zona apropiata de exteriorul casei.

Hota de tip insula

Acest model ofera o eficienta ridicata deoarece beneficiaza de viteza si putere sporite. Hota de tip insula poate fi piesa centrala a unei bucatarii de mari dimensiuni, in care se gateste des. Modelul nu se instaleaza pe perete, ci, este adecvata doar in cazul in care aragazul si toate celelalte elemente de gatit sunt pozitionate in centrul camerei. Mai exact, hota de tip insula se monteaza de tavan, deasupra suprafetei de gatit, si este potrivita pentru bucatariile de tip open space. Datorita formei sale, aceasta hota mai este cunoscuta si ca model T.


Hota cu elemente telescopice

Nu este neaparat un model de sine statator, ci, este o hota retractabila pe segmente, care se poate monta pe perete sau in dulapuri de diferite dimensiuni. In functie de dimensiunea hotei, exista si modele care se prind direct de tavan, sunt apropiate de suprafata de gatit atunci cand se pregateste mancarea si apoi retractate, in pozitia de repaus. Operatiunea de culisare a unei hote telescopice deschide sau inchide canalul de ventilatie, nu doar porneste si opreste functionarea hotei.

Hota inclinata

Este un tip de hota cu montaj pe perete, aproape vertical sau in diagonala, pentru situatiile in care plita pentru gatit este fixata la perete.

Hota inclinata beneficiaza de un aspect futurist, se remarca prin forma sa distincta si partea frontala realizata din sticla. Un astfel de produs poate fi o alegere extrem de potrivita pentru bucatariile cu design modern, intrucat aduce un plus de eleganta, dar, totodata mai mult spatiu, usurinta si confort in utilizare.


O hota decorativa nu este ascunsa privirii, ci, atrage privirile tuturor celor care pasesc pentru prima data in bucatarie. Hotele decorative sunt mai scumpe fata de modelele traditionale, dar, acest lucru este de asteptat luand in considerare faptul ca pe langa functionalitatile si caracteristicile deosebite, un astfel de produs imbunatateste considerabil aspectul estetic al intregii bucatarii.

sursa foto: favi.ro