4 Trucuri pentru florile din ghiveci – Ingrijirea frumoaselor vietuitoare

0
3340
ghivece ce se agata

4 Trucuri pentru florile din ghiveci – Ingrijirea frumoaselor vietuitoare

Admiram cu drag plantele bogate, insa ca florile din ghiveci sa se dezvolte sanatos trebuie sa tinem cont de cateva trucuri utile. Ingrijirea acestora nu este grea, insa florile din ghiveci au nevoie de atentie. In acest fel, se vor dezvolta frumos si sanatos.


Am pregatit pentru tine 4 trucuri utile de care sa tii cont, insa este de tinut minte ca rutina fiecarei plante trebuie adaptata, in functie de nevoile ei.

1. Ai grija la cantitatea de apa

Cantitatea de apa folosita la fiecare planta in parte este importanta. Nu imbiba pamantul cu prea multa apa pentru ca planta are nevoie sa respire. Cu toate acestea, nu lasa nici planta sa ramana prea uscata pe perioade mari de timp.

Uda plantele regulat si verifica, folosind un deget, nivelul de umiditate din sol. Plantele care au nevoie de apa pulverizata pe frunze trebuie ingrijite ca atare, mai ales pe timp de vara.


2. Perioadele de odihna

O greseala pe care o fac multi oameni atunci cand au grija de florile lor este ca nu respecta perioadele de odihna. Pe timp de iarna, planta are o perioade de hibernare, perioada in care necesita mult mai putina apa, dar si mai putin ingrasamant. Mai mult decat atat, in aceasta perioada, ele au nevoie si de mai putina caldura, contrar asteptarilor.

De aceea, este important nu tii planta in caldura pe timp de iarna, ci sa o lasi sa hiberneze intr-un loc racoros, dar nu geros.

3. Trateaza rapid bolile sau indeparteaza eventualii daunatori

Indiferent de cat de rezistente sunt plantele tale, unele dintre ele vor avea de-a face cu daunatori sau cu diferite boli. Acest lucru nu trebuie sa te descurajeze. Indeparteaza manual daunatorii initial, iar apoi poti apela si la substante chimice.


Cu cat ingrijesti mai multe plante ce sufera de diferite boli cu atat vei prinde experienta pentru ca viitoarele tale plante sa se dezvolte frumos si sanatos.

Daca observi ca planta ta este ceva mai lipsita de viata, insa are cantitatea necesara de apa si de lumina, atunci poti alege ingrasamintele. Acestea te ajuta sa completezi eventualele carente ale plantei si sa o ajuti sa se bucure de substante nutritive.

Tipuri de ingrasaminte pentru florile tale si cum le folosesti corect

4. Schimba ghiveciul

Dupa aproximativ 1-2 ani, plantele au nevoie sa le fie schimbat ghiveciul. Este o regula importanta de care trebuie sa tinem cont pentru ca plantele sa nu capete o anumita sensibilitate. Daca stau prea mult timp in acelasi ghiveci, plantele pot chiar sa se imbolnaveasca.


De aceea, schimba ghiveciul cu unul mai mare, in functie de dimensiunea plantei tale.

Muscatele, o raza de soare si culoare in orice curte, terasa sau balcon

sursa foto: Pinterest