4 Trucuri pentru o gradina cu flori impresionanta vara aceasta

0
1731

4 Trucuri pentru o gradina cu flori impresionanta vara aceasta

Pentru a te bucura de o gradina cu flori impresionanta, vara aceasta ai nevoie de aceste 4 trucuri extrem de importante si usor de aplicat.


O curte sau gradina cu flori absolut superba este obtinuta prin munca constanta, insa munca ce nu este greu de aplicat. Trebuie doar sa tii cont de temperaturi, dar si de conditiile in care cresc florile tale.

Taierile pentru trandafiri

Intretinerea trandafirilor pe timp de vara are nevoie de cateva trucuri deosebite. Taierile in verde presupun ciupirea plantelor. In acest fel, vei incuraja planta sa se ramnifice si sa formeze coroane noi pe care vor creste alte tulpini cu flori.

Rupe florile ofilite

Toate plantele tale au nevoie sa le fie rupte florile ofilite. Verifica-le atunci cand poti atat de boli si daunatori, iar in acelasi timp rupe florile ofilite sau frunzele uscate pentru a le incuraja sa faca unele noi.


Nu uita sa le uzi

Multe persoane cred ca pot sa ude florile o data la doua zile, insa atunci cand este foarte cald afara, acest lucru nu este acceptat. Florile au nevoie sa fie udate zilnic, mai ales pe timp de vara.

Este recomandat sa urmaresti vremea inainte, iar in zilele in care avem canicula trebuie sa udam florile de doua ori pe zi. Este necesar sa le oferi apa dimineata foarte devreme, pe la orele 6:00 sau seara foarte tarziu, dupa orele 21:00.

Foloseste apa de la fierberea cartofilor

Dupa ce ai fiert cartofii, foloseste apa rezultata de aici pentru a uda florile din ghiveci si din gradina ta. Aceasta apa contine o multime de substante nutritive si este ideala pentru florile tale, indiferent de unde sunt pozitionate ele.


Mai mult decat atat, poti folosi apa si de la fierberea altor legume, nu doar a cartofilor.

Aranjamente cu flori spectaculoase in toata gospodaria ta

sursa foto: Pinterest