5 Greseli din cauza carora nu ai o cultura bogata de castraveti anul acesta

0
24089

5 Greseli din cauza carora nu ai o cultura bogata de castraveti anul acesta

Multi gospodari au observat anul acesta ca nu au o cultura prea bogata de castraveti. Acest lucru se poate datora unei serii de greseli pe care le faci fara sa-ti dai seama.


Este important sa monitorizezi solul si castravetii tai, insa unele greseli le poti face chiar daca esti un gradinar priceput.

Castravetii sunt legume ce pot fi adaugate la salata, dar pot fi consumat si ca atare, ei fiind compus din peste 90% apa.

Am pregatit pentru tine 5 dintre cele mai comune greseli pe care le pori face si tu fara sa-ti dai seama.


Retete de ingrasamant natural pentru rosii gustoase, carnoase si sanatoase

1. Nu ai tinut cont de rotatia culturilor sau ai facut acest lucru incorect

Este important ca o data la cativa ani sa rotesti culturile de legume. Poate suna simplu, insa este important sa tii cont si de culturile anterioare.

Evita sa plantezi castraveti in spatiile unde in anii trecuti ai plantat dovleci, zucchini, pepeni rosii sau pepeni galbeni. 

Este bine sa plantez castraveti unde in anii trecuti ai avut platati cartofi, spanac, ceapa, rubarba sau alte verdeturi. 


Legume care se planteaza si care NU se planteaza unele langa altele

2. Frecventa udarii

Daca afara este destul de racoare, este bine sa reduci frecventa udarilor. In caz contrar, castravetii tai si radacinile acestora vor putrezi.

De asemenea, din cauza udarilor prea dese te poti alege si cu anumite boli sau daunatori.

3. Substantele nutritive

Daca observi ca ai o cultura saraca de castraveti, este necesar sa alternezi substantele nutritive. Castravetii tai au nevoie de nitrogen, fosfor si potasiu. Este important sa optezi, in primul rand, pentru ingrasaminte naturale, organice.


Nu uita ca este important si sa monitorizezi cantitatea de substante nutritive pe care le oferi castravetilor tai, dar si altor legume. Prea mult nitrogen va face ca frunzele sa se increteasca si sa se ingalbeneasca.

Cresterea castravetilor – Fara coaja amaruie, cu gust si fara boli sau daunatori

4. Cultura si densitatea lor

Suntem tentati sa plantam castraveti pe o suprafata cat mai mica, in cantitate cat mai mare. Cu toate acestea, acest lucru poate duce la o cultura mai saraca decat te-ai fi asteptat. Este recomandat sa plantezi aproximativ trei tufe de castraveti pe metru patrat.

Nu uita sa copilesti castravetii pentru a te bucura de o cultura bogata care va creste cat mai sanatos.

 

5. Ofera-le suport

Construieste araci pentru ca plantele sa creasca vertical. In acest fel, aerul va circula printre tufele de castraveti. Te vei bucura astfel de legume ce crezi ca bogat si ce se dezvolta sanatos. Circuland aerul printre castraveti, nu exista nici riscul unor boli sau daunatori.

Mai mult decat atat, daca alegi sa pozitionez araci te vei bucura de o ingrijire mult mai usoara a castravetilor. Acestia sunt mai usor de cules, dar si mai usor de inspectat in fiecare zi.

sursa foto: Pinterest