5 Idei de pergole din care sa te inspiri pentru primavara

0
2626

5 Idei de pergole din care sa te inspiri pentru primavara

Sunt convinsa ca si voi asteptati cu nerabdare primavara. Atunci cand caldura nu este prea intensa, soarele bate in geam doar ca sa ne incalzeasca usor, iar vantul adie bland, atunci simtim ca a venit primavara. Daca sunteti norocosi si stati la curte, atunci sunt sigura ca sunteti nerabdatori sa vina anotimpul cald, pentru ca momentele de relaxare sunt mai linistitoare in curtea casei noastre.


Pergolele decorative pentru gradina

Momentele de liniste si relaxare vor mai mai frumoase, daca alegeti sa contruiti o astfel de pergola. Weekendurile se simt altfel dintr-o pergola, asa ca noi dorim sa va oferim 5 idei din care sa va inspirati.

1. Pergole decorative din lemn

Ca sa obtineti un ambient placut, o pergola decorativa realizata din lemn este potrivita pentru gradina voastra! Lemnul este un material care rezista in timp, iar daca folositi grinzi din lemn pentru constructie, puteti sa plantati si flori cataratoare. Acestea vor da gradinii un aer placut, mai prietenos si mai primitor, dar va vor incanta si sufletele. Florile au puterea de a te face sa te simti fericit si linistit!

Pe langa flori, puteti planta si vita de vie sau plante verzi, simple. Alege ce ti se potriveste si pune ideea in aplicare pentru ca gradina sa fie spatiul pe care il iubesti cel mai mult din gospodarie!


2. Pergole tip cupola

O pergola tip cupola poate fi realizata ca un foisor mai mic si cu acoperis diferit. Stalpii de rezistenta pot fi din metal sau din beton, iar acoperisul din lemn. Gasiti aici o gama variata de materiale pentru constructii pentru ca pergolele sa fie frumoase, realizate cu materiale de calitate si rezistente in timp.

3. Pergolele din fier forjat

O gradina rustica poate deveni moderna daca veti construi o astfel de pergola din fier forjat. Pergola din fier forjat este mult mai rezistenta, deci acoperisul poate fi si el dintr-un material mai greu. Puteti alege chiar si un acoperis din sticla pentru a vedea cerul liber, toata noaptea.

Folositi un astfel de pistol de vopsit pentru a face pergola frumoasa, colorata. O puteti reconditiona usor prin revopsire, in fiecare an. Veti simti un aer fresh si nou in gradina voastra, de fiecare data!


4. Pergole cu acoperis retractabil

Pergolele cu acoperis retractabil pot fi folositoare atunci cand doresti ca soarele sa patrunda peste spatiul in care te relaxezi, dar pot fi si mai folositoare atunci cand ploua si doresti sa acoperi pergola.

5. Pergole amenajate cu acoperis din corpuri de iluminat

Aceste pergole sunt o incantare pentru privirile si inimile noastre, mai ales pe timpul noptii. Iti vei petrece toate serile de vara sub aceasta pergola.

Alege corpuri de iluminat mici, sub forma de instalatii, pe care sa le asezi pe tot acoperisul pergolei.


Va dorim spor la treaba!

sursa foto: Pinterest