5 Lucruri de care sa tii cont atunci cand renovezi apartamentul

0
109

5 Lucruri de care sa tii cont atunci cand renovezi apartamentul

Renovarea apartamentului presupune atat alocarea unui buget, cat si timp necesar pentru acest aspect. Incercam de cele mai multe ori sa tinem cont de preferintele noastre atunci cand vine vorba de renovarea unei locuinte.


Cu toate acestea, uneori uitam sa avem in vedere anumite aspecte extrem de importante. Am pregatit pentru tine o lista cu 5 lucruri de care sa tii cont atunci cand vine vorba de renovarea apartamentului.

1. Renovarea de la zero a apartamentului

Daca apartamentul tau nu a fost renovat de peste 15-20 ani, este bine sa faci o evaluare a acestuia. Solicita ajutorul unei firme specializate pentru a te ajuta in tot ceea ce tine de procesul de renovare.

Este important ca profesionistii sa iti spuna daca este nevoie sa renovezi apartamentul de la zero, acest lucru ajutandu-te sa inlocuiesti atat instalatiile sanitare, dar si cele electrice.


Daca optezi pentru renovarea de la zero a apartamentului, te sfatuim sa investesti in astfel de calorifere decorative Romstal. Sunt ideale pentru un decor modern, elegant.

Cei care nu doresc sa renoveze apartamentul de la zero, pot alege astfel de masti de calorifer elegante si frumoase.

2. Planificarea lucrarilor

Este bine sa discuti cu echipa care iti renoveaza apartamentul pentru a planifica din timp aceste lucrari. Pe timp de iarna, lucrarile pot fi mai ieftine, insa dureaza mai mult sa se usuce totul. Aceste aspecte iti pot prelungi lucrarea destul de mult.


Este bine sa incepi lucrarile in sezonul cald pentru ca acestea sa fie finisate in sezonul rece. Mai mult decat atat, peretii ce urmeaza a fi zuraviti nu trebuie sa fie reci. Ai nevoie de temperaturi de peste 10 grade pentru a putea sa te apuci de lucrari.

3. Buget pentru cheltuielile neprevazute

Pe langa bugetul pentru renovare, ai nevoie si de un buget pentru cheltuielile neprevazute. Oricat de bine ai calcula bugetul, uneori se ivesc cheltuieli neasteptate, cheltuieli pe care nu poti sa le ignori.

De asemenea, exista posibilitatea ca unele cheltuieli sa fie estimat gresit sau ca unele materiale sa fie mai scumpe decat in momentul in care ai calculat bugetul.


4. Firma pe care o alegi

Este important sa alegi o firma specializata cu ajutorul careia sa renovezi apartamentul tau. Un mester poate fi uneori mult mai ieftin decat o firma, insa importanta unui contract si a unei obligativitati scrise te poate salva de multe aspecte neplacute.

O firma specializata nu doar ca vine cu recomandari, insa contractul iti va oferi siguranta unei lucrari terminate la timp si intr-un mod profesional. De asemenea, o firma specializata si serioasa iti va oferi si o garantie a lucrarii.

5. Documentele si aprobarile necesare

Este necesar sa ai acordul vecinilor tai daca locuiesti la bloc. De asemenea, ai nevoie de documente si autorizatii daca planuiesti sa demolezi un perete sau sa aduci modificari balconului tau.

sursa foto: Pixabay