5 Lucruri importante de care să ții cont atunci când renovezi baia

0
309

5 Lucruri importante de care să ții cont atunci când renovezi baia

Trucuri privind amenajarea băii, amplasarea obiectelor din această încăpere, dar și stilul și decorațiunile ideale pentru această încăpere. Aceste lucruri importante sunt factori de care trebuie să ții cont atunci când renovezi baia.


Poate fi una din cele mai mici încăperi din apartament sau din casa ta, însă baia trebuie să aducă confort, relaxare, dar și să fie amenajată cu stil.

Stabilește funcționalitatea băii

Este important să stabilești încă de la început pentru ce vei folosi acest spațiu, astfel încât să știi să îl optimizezi la maximum.

De exemplu, persoanele care au mai mulți membri în familie și poate și un animal de companie își vor dori în baia lor o cadă. Cu toate acestea, persoanele singure sau un cuplu la început de drum poate opta pentru o cabină de duș deoarece aceasta ocupă mai puțin spațiu. O astfel de ușă duș transparentă te ajută să faci ca încăperea să pară mult mai mare și mai luminoasă.


Renovarea băii de la zero

Atunci când te ocupi de renovarea băii tale, este important să faci acest lucru pornind de la zero. Schimbă toată instalația sanitară din baie, astfel încât să modifici amplasamentul elementelor exact așa cum îți dorești.

Nu uita și să decizi dacă mașina ta de spălat rufe va fi poziționată în baie. Dacă da, vei avea nevoie de un astfel de furtun evacuare mașina de spălat.

Este important să renovez baia de la zero dacă te apuci de acest lucru deoarece, în acest fel, nu vei mai avea probleme cu instalațiile sanitare și electrice din această încăpere.


Nu uita să ceri și aprobarea vecinilor

Atunci când vine vorba de renovarea băii tale, este important să anunți din timp și cu politețe administratorul și vecinii. În acest fel, ei vor ști de existența lucrărilor ce vor fi executate în această încăpere, lucrări care vor produce zgomot și neplăceri.

Planificarea și pregătirea în prealabil

Notează-ți toate schimbările pe care vrei să le faci. Este foarte importantă planificarea și pregătirea în prealabil a lucrărilor din baia ta. Colaborarea cu o echipă de specialitate îți va ușura foarte mult munca, dar te va ajuta și să menții bugetul stabilit inițial.

Mai mult decât atât, colaborarea cu o echipa de specialitate te va ajuta să acționeze rapid și corect în cazul în care apar situații imprevizibile.


Ține cont de buget

Construirea unei camere de la zero necesită un buget ceva mai mare decât cosmetizarea parțială a încăperii. De aceea, este important să ții cont de aprobările de care ai nevoie. De asemenea, mâna de lucru, materialele, dar și unele lucruri ce s-ar putea ivi pe parcurs trebuie luate în calcul.

sursa foto: Pinterest