5 Lucruri indispensabile intr-o gospodarie cu gradina

0
1577

5 Lucruri indispensabile intr-o gospodarie cu gradina

Este dovedit stiintific faptul ca trei ore de gradinarit pe saptamana iti fac viata mai frumoasa, te ajuta sa scapi de depresie, dar te si ajuta sa fii mai sanatos.


Deoarece aceasta activitate este placuta si relaxanta, dar care iti aduce si satisfactii personale, gradinaritul poate fi facut atat ca un hobby, dar si pentru a creste flori sau legume pentru a le vinde.

Pentru a avea o gradina de invidiat, ai nevoie de cateva lucruri ce iti pot fi de mare ajutor. Mai jos, am facut o lista care s-ar putea sa te ajute!

1. Unelte

Pentru a te ocupa de gradinarit, ai nevoie de unelte precum: grebla, lopata, sapa, dar si foarfece si manusi.


De asemenea, pentru a face gradinaritul mai usor s-ar putea sa ai nevoie si de stropitori, dar si de alte accesorii precum saci pentru gunoi si cazma sau cultivator.

Inainte de a te apuca de treaba, noteaza pe un carnetel care sunt lucrarile pe care trebuie sa le desfasori. Astfel, iti vei da seama de ce unelte ai nevoie pentru a desfasura lucrarile fara probleme.

2. Hidrofor

Lipsa canalizarii din anumite zone iti poate aduce batai de cap. De aceea, vei avea nevoie de un ajutor suplimentar si indispensabil in gradina ta: de un astfel de hidrofor.


Acest sistem automatizat te ajuta sa iei apa direct din fantana sau din put si sa o redistribui in functie de nevoile tale.

In functie de adancimea sursei de apa, alege tipul de hidrofor care ti se potriveste.

Pentru adancimi de pana la 8-9 metri, un sistem hidrofor cu pompa de suprafata este excelent, iar pentru adancimi mai mari de 9 metri, dar mai mici de 25 de metri, poti alege un hidrofor cu pompa cu ejector.


Pentru adancimi mai mari de 25 de metri, ai nevoie de un hidrofor cu pompa submersibila.

3. Seminte

Orice gradina are nevoie de seminte. Planteaza florile, fructele si legumele preferate cu ajutorul unor seminte cumparate din magazinele de specialitate sau cu ajutorul semintelor pe care le-ai recoltat singur. Daca ai recoltat semintele corect si le-ai pastrat in conditii adecvate, acestea pot fi folosite chiar si 2-3 ani.

Temperatura din camera in care pot fi pastrate semintele este de 10 grade Celsius.

4. Compost

Pentru a creste plante frumoase, mari si sanatoase, ai nevoie de compost. Alege aceasta metoda pentru a fertiliza pamantul si bucura-te de o cultura roditoare!

Compostul se poate realiza din frunze moarte, uscate, resturi din bucatarie (coji de la morcovi, coji de oua, coji de la alte legume sau fructe), resturi de buruieni din gradina, pe care le pisezi. Acest amestec se combina cu gunoiul de grajd, iar daca este uscat, se uda.

5. Altele

In functie de nevoile fiecaruia, orice mester mai are nevoie in gradina de diverse lucruri. Daca esti un adevarat gradinar, asigura-te ca ai capcane pentru rozatoare.

Daca esti mester in gospodarie si esti orientat mai mult inspre partea de reparat lucruri si construit, probabil vei avea nevoie de un astfel de invertor de sudura

Documenteaza-te si alege lucrurile care ti se potrivesc pentru a stii cum sa fii un gradinar iscusit si un mester priceput la toate!

sursa foto: Pixabay