5 lucruri la care trebuie sa fii atent atunci cand cumperi o casa

0
1042
achizitionarea unei case

5 lucruri la care trebuie sa fii atent atunci cand cumperi o casa

Decizia de a achizitiona o casa este foarte importanta si trebuie sa fie o alegere bazata pe documentare si o decizie luata cu rabdare.


Pentru ca apoi sa nu ai cheltuieli neprevazute, asigura-te ca ai luat in calcul cateva aspecte inainte de a semna actele si de a cumpara o casa.

1. Actele

Fie ca achizitionezi o casa vechi sau o casa noua, intr-un astfel de complex rezidential, ai grija sa verifici toate actele. Ai nevoie de actele de proprietate, de extrasele de carte funciara, dar si de actele de constructie.

Asigura-te de cateva ori ca suprafetele din acte coincid cu cele din imobil si ca toate datele sunt corecte. Poti apela si la un avocat inainte de a semna actele si inainte de a face pasul cel mare.


familie care a cumparat o casa

2. Zona

Zona este unul dintre cei mai importanti factori care te ajuta sa iei decizia finala. Ai grija ca respectiva casa sa nu fie departe de locul de munca, dar nici de gradinita sau de scoala celor mici. Vei putea economisi o multime de timp pe care l-ai fi petrecut pe drum daca alegi o casa intr-o zona cu scoli, licee, dar si cu centre comerciale.

De asemenea, ai grija ca zona sa fie una destul de linistita si cartierul placut.

3. Utilitatile casei

Da, utilitatile casei sunt importante. Ai grija ca respectiva casa sa aiba canalizare, gaze, dar si curent electric.


Nu uita sa verifici instalatiile sanitare din casa, canalizarea existenta, dar si scurgerile din baie.

De asemenea, verifica instalatiile electrice, prizele si intrerupatoarele pentru a te asigura ca nu vei avea costuri suplimentare cu reparatii dupa ce vei achizitiona casa.

4. Rezistenta

Atunci cand alegi astfel de case de vanzare, primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este rezistenta caselor.


Verifica cu atentie izolatia sau fa o expertiza amanuntita cu ajutorul unui expert inainte de a achizitiona casa. De asemenea, poti cere proprietarului si studiul geotehnic pentru a sti ce se afla sub acea casa si pentru a verifica daca totul a fost construit pentru a fi rezistent pe o perioada mare de timp.

5. Verifica podul si beciul

Atunci cand achizitionezi o casa, este important sa verifici podul, beciul si subsolul casei. Ideal ar fi sa vizitezi spatiile dupa o zi ploioasa pentru a vedea cum se comporta aceste incaperi.

In mod normal, in beci si in subsol se infiltreaza apa la cateva zile dupa ploaie. Astfel, daca exista scurgeri de apa, acestea pot fi depistate.

Asigura-te ca acea casa este izolata corespunzator!