5 Lucruri pe care trebuie sa le stii daca ai o afacere la inceput de drum

5 Lucruri pe care trebuie sa le stii daca ai o afacere la inceput de drum

Drumul antreprenoriatului nu este unul deloc usor, asa ca noi ti-am pregatit cateva sfaturi pe care sa le urmezi daca ai o afacere la inceput de drum.


Cu siguranta ca te-ai confruntat cu o multime de intrebari si temeri inainte de a porni pe acest drum, insa ti-ai facut curaj si ai deschis propria afacere. Acum esti pe cont propriu, iar aceasta etapa de inceput este una extrem de importanta pentru tine si afacerea ta.

Piata este competitiva, modificarile de ordin fiscal din Romania pot fi uneori coplesitoare, iar clientii trebuie sa fie convinsi cat mai rapid ca produsele tale sunt cele mai bune.

1. Cum vindem produsele

Pentru a putea fi vandute, produsele trebuie sa aiba vizibilitate cat mai mare. In online, trebuie sa fii prezent pe toate canalele de socializare, zilnic si constant. Acest lucru iti va oferi vizibilitate.


Daca afacerea ta se afla in offline, atunci ai grija ca si aici produsele premium sa se vada cat mai bine. De exemplu, daca detii un mic bar sau restaurant, ai nevoie de astfel de vitrine frigorifice pentru a afisa cele mai calitative bauturi. In acest fel, ele se vor vinde rapid.

Bineinteles, sfatul se aplica si in cazul in care detii o cazare de tip hotel sau pensiune. La intrare, ai nevoie de astfel de vitrine frigorifice Whirlpool in interiorul carora sa tii bauturile reci vara pentru ca toti clientii sa fie atrasi de ele. Aici se pot tine si alimentele precum prajiturile sau torturile pentru a fi cat mai vizibile.

2. Cerceteaza piata

Chiar daca deja ai inceput afacerea, este important sa nu te culci pe o ureche si sa continui cercetarea pietei. Indiferent de domeniul in care activezi, alege sa faci o cercetare constanta in ceea ce priveste competitia pentru a iti da seama de potentialul tau de crestere,


3. Tine cont de planuri de afaceri creat

Inca de la inceput ai pornit la drum cu o idee, cu un plan de afaceri bine structurat. Nu uita sa il urmezi mereu pentru ca doar munca realizata in mod constant te va ajuta sa ajungi unde iti doresti.

In timp, pot interveni o multime de variabile, insa este important sa nu te abati de la elementele principale stabilite de la inceput.

4. Limiteaza riscurile financiare

La inceput de drum, este important sa limitezi riscurile financiare pentru a te asigura ca nu risti sa ramai fara un venit. Incearca sa nu te arunci la multe cheltuieli si stabileste o suma minima care sa fie venitul tau de care ai nevoie pentru a putea sa iti acoperi cheltuielile personale.


5. Investeste in a-ti cunoaste clientii

„Clientul nostru, stapanul nostru” este o idee de la care trebuie sa pornesti, dar fara sa exagerezi. Invata care iti sunt clientii, comunitatea, investeste in a o cunoaste si fa o lista cu toate problemele pe care clientii le au de-a lungul experientei.

Vei vedea ca acest lucru te va ajuta sa iti dezvolti afacerea si sa fii mereu conectat cu a ta comunitate.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI