5 perdele de usa care sa-ti completeze exteriorul casei

0
3972

Atunci când locuiești la casă te confrunți adesea cu o invazie de insecte, muște sau țânțari o dată cu primăvara. Îți place să aerisești, să te bucuri de aer proaspăt în casă și atunci ușa rămâne mai mult deschisă în timpul zilei. Și ce te faci cu vizitatorii zburători nepoftiți? Iată 5 soluții convenabile și ușor de montat pentru ușile de exterior.


1. Perdele de ușă cu mărgele din lemn

Probabil cel mai cunoscut model de perdea de ușă este cel cu mărgele din lemn de bambus. Are un aspect rustic, se potrivește bine caselor de vacanță, cabanelor și în special tuturor ușilor exterioare din lemn. Se montează prin niște cârlige – care se prind de tocul ușii. Modelele uni, simple se pretează cel mai bine aspectului exterior al caselor, mai ales că gama de culori disponibile este destul de variată: de la clasicul natur la maro, mahon, alb sau gri.

2. Perdele de ușă din PVC cu benzi sau șiraguri

La fel de utile însă cu un design diferit, modern și într-o varietate largă de modele și culori, perdele de ușă cu benzi sau șiraguri sunt folosite pentru ușile exterioare din termopan sau PVC. Se montează prin niște cleme de prindere (incluse în general în pachetul perdelei). Poți alege o astfel de perdea în funcție de cât de mult vrei să „umple” spațiul ușii. Benzile sunt mai late, în timp ce șiragurile sunt mai înguste. Le poți detașa în timpul sezonului rece și le poți refolosi o dată cu primăvară.


3. Plasă de insecte magnetică

Cea mai ieftină soluție pentru a scăpa de insectele nedorite în casă este folosirea unei plase de insecte. Aceasta se lipește cu bandă dublu adezivă pe tocul ușii. Pe mijloc este prevăzută cu magneți, astfel încât să poți trece ușor prin ea și să se închidă imediat la loc. Se pretează ușilor din PVC, nu este foarte vizibilă din exterior, mai ales dacă alegeți o astfel de plasă în nuanța ușii – alb, gri, negru.

4. Perdele de ușă „coadă de motan”

Acest model de perdele este unul decorativ. Perdelele coadă de motan au niște șiraguri dese și foarte pufoase care împiedică și praful să intre în locuință. Se spune că atunci când șiragurile se ating, se formează un câmp magnetic prin care nu trece nici praful. Aceste perdele sunt utilizate și pentru ușile de rulote.

5. Perdele franjuri textile


Utilizate mai mult in interior, perdelele franjuri din material textil delimitează estetic două zone diferite: terasă – casă. Pentru mai multă eficiență, poate fi dublată de o plasă de insecte magentică.