5 Reguli de aur care te vor ajuta sa ai o Craciunita absolut spectaculoasa
Craciunita (Euphorbia pulcherrima sau Steaua Craciunului) este o floare magica, cu un aspect ce are puterea de a infrumuseta orice spatiu. Mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, doamnele, dar si domnii isi regasesc pasiunea pentru aceasta floare frumoasa. Este ideala pentru a fi oferita cadou, dar este si o decoratiune absolut spectaculoasa pentru casa ta.
Intr-un articol anterior v-am povestit si despre legenda Craciunitei, iar astazi discutam despre cateva reguli de ingrijire a acestei frumoase flori.
Lucruri interesante despre Craciunita, floarea magica a Craciunului
Originara din Mexic, Craciunita este o floare ce se ingrijeste usor, iar specialistii au descoperit peste 150 de varietati ale acestei frumoase flori. Contrar asteptarilor, Craciunita nu este doar rosie, ci in cele peste 150 de varietati se gasesc si nuante de roz, portocaliu, dar si crem sau alb.
Nu este nicio surpriza faptul ca oamenii prefera Craciunita rosie, iar noi recunoastem ca aceasta este cea mai frumoasa.
5 Reguli de aur care te vor ajuta sa ai o Craciunita absolut spectaculoasa
1. Achizitionarea Craciunitei
In primul rand, este important sa ai grija de unde achizitionezi Craciunita. In aceasta perioada, magazinele aleg sa tina ghivecele cu flori cat mai aproape de usa, astfel incat oamenii sa fie atrasi de frumusetea lor si sa le cumpere. Cu toate acestea, Craciunita este o floare ce poate fi afectata de vant si de curent, astfel ca este bine sa o achizitionezi daca a stat intr-un spatiu ferit.
De asemenea, temperatura in care a stat aceasta floare nu trebuie sa fi scazut de 12 grade Celsius. Acest aspect al temperaturii, precum si curentul dauneaza binestarii Craciunitei, chiar daca posibilele daune nu sunt vizibile.
Daca spatiul in care vrei sa tii floarea este unul cu temperaturi ceva mai scazute, alege una dintre aceste flori frumoase rezistente la ger, ideale pentru casa ta.
2. Acorda o atentie deosebita staminii florii tale
Atunci cand o achizitionezi, stamina Craciunitei (partea galbena din mijloc) trebuie sa fie intacta. Daca aspectul ei este unul fresh, proaspat, atunci floarea poate fi achizitionata cu incredere caci este sanatoasa.
3. Pozitionarea Craciunitei
Craciunita este o planta sensibila la mutari. De aceea, cel mai bine este sa ii gasesti un loc bun de la inceput si sa nu o mai muti de acolo.
In primul rand, temperatura din camera unde sta floarea nu trebuie sa scada sub 15 grade Celsius. In al doilea rand, Craciunita nu are nevoie de lumina in exces, cu atat mai putin de bataia directa a razelor de soare.
4. Udarea Craciunitei
Asa cum va povesteam mai devreme, Craciunita nu este o floare deloc pretentioasa. De aceea, atunci cand vine vorba de udare, ea poate fi udata o data pe saptamana sau zilnic, cu cate putina apa. Cu toate acestea, daca pamantul este umed, nu mai adauga apa. Poti verifica pamantul folosind degetul.
Tine cont de faptul ca aceasta floare nu are nevoie de apa in farfurie. Acest lucru poate sa duca la acumularea apei la baza si, intr-un final, la imbolnavirea ei.
5. Ce facem cu aceasta floare in primavara?
Daca iti doresti sa ai si in anul urmator o Craciunita la fel de frumoasa, in perioada de repaus evita sa ii pui ingrasamant sau sa o uzi atat de des. Tot acum, Craciunita trebuie tunsa pentru a stimula cresterea de noi crengute.
sursa foto: Pinterest