5 stiluri de amenajare in care mobilierul tapitat se integreaza perfect
Mobilierul tapitat indeplineste cu brio mai multe criterii in domeniul designului interior. Nu numai ca rezolva toate problemele ce tin de confort si de decor, dar se si adapteaza usor pe diferite stiluri de amenajare.
Nu exista piese de mobilier mai potrivite decat cele cu tapiterie pentru a-ti imprima personalitatea unica in decorul locuintei. Descopera in continuare 5 stiluri de amenajare in care mobilierul tapitat se integreaza cu succes. Si, cu putina imaginatie, poate fi punctul central si in alte moduri de aranjare a casei.
1. Mobilierul tapitat in stilul contemporan
Stilul contemporan se caracterizeaza prin combinatii confortabile, echilibrate, cu linii simple, dar placute. Cu alte cuvinte, iti ofera exact ceea ce ai nevoie dupa ce te intorci din jungla urbana – confort psihologic.
De regula cele mai utilizate culori sunt cele neutre (crem, maro, gri), insa poti condimenta dormitorul ori livingul si cu o nuanta mai vibranta. Spre exemplu, poti opta pentru un coltar modular verde care se transforma cu usurinta intr-o canapea lunga, un coltar, un sezlong lat, un pat de o persoana sau unul dublu. Mai mult de atat, este si un loc depozitare convenabil gratie lazilor aflate sub cele doua sezuturi.
2. Mobila cu tapiterie intr-un decor minimalist
Designul minimalist propune o diminuare a numarului de texturi, culori si forme, avand drept obiectiv obtinerea unei atmosfere cat mai aerisite. De altfel, este asociat cu sintagma „Less is more”, care a fost atribuita arhitectului si designerului Mies van der Rohe.
Abordarea acestui stil trebuie facuta cu atentie. Ideea nu este sa obtii un spatiu banal si sobru, ci unul relaxant, functional si elegant. Poti obtine o atmosfera mai calda cu ajutorul mobilierului tapitat, cu conditia sa nu exagerezi la combinatiile de materiale. Mizeaza pe modele simple si culori cuminti. Spre exemplu, poti combina o masuta de cafea simpla cu o canapea cu tapiterie din piele neagra.
3. Mobilierul tapitat in stilul retro
Designul retro este unul dintre cele mai bogate stiluri de amenajare interioara, daca tinem cont ca a preluat din farmecul anilor ‘50, ‘60 si ‘70. Se folosesc elemente de amenajare indraznete, in culori precum rosu, portocaliu, verde, galben, albastru, violet, roz, auriu si argintiu.
Nu trebuie sa uiti ca unele dintre elementele stilului retro sunt bulinele, carourile, printurile florale si formele geometrice atunci cand alegi mobilierul tapitat. Spre exemplu, poti miza pe o canapea cu tapiterie florala ori pe un fotoliu cu buline pentru a condimenta livingul.
4. Piese de mobilier tapitate intr-o incapere romantica
Cuvantul reprezentativ pentru acest stil de amenajare este feminitatea. Predomina nuantele delicate, linistite, precum roz, crem, galben, lila si nonculoarea alb. In ceea ce priveste mobilierul tapitat, se folosesc materiale precum catifeaua, satinul sau matasea. Inchide ochii si imagineaza-ti senzatia de tandrete pe care ti-o poate oferi tablia tapitata a unui pat realizata din catifea. Este exact ceea ce ai nevoie pentru a te incarca cu energie pozitiva la inceput de zi si a te relaxa seara.
5. Mobilierul tapitat in stilul Shabby Chic
Stilul Shabby Chic nu este unul pretentios, insa rezultatul final este rafinat. Seduce de la prima vedere prin atmosfera primitoare in care te invaluie. Desi poate parea surprinzatoare alaturarea celor doi termeni – „shabby” (uzat) si „chic” (elegant), adevarul este ca nu ai cum sa nu indragesti acest stil de amenajare.
Referitor la mobilierul tapitat, acest stil ofera o multime de elemente interesante din care te poti inspira in amenajarea casei: motive florale, culori pastelate, forme gratioase, imprimeuri delicate, ciucuri, franjuri. Motivele florale cu trandafiri si flori de gradina sunt modele des intalnite pe tapiterie.
Cum ai de gand sa integrezi mobilierul tapitat in locuinta ta?